Sigurdsson objavio popis rukometaša za Olimpijske igre. Nema Karačića

Foto: Jozo Cabraja/kolektiff

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača koji počinju pripreme za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. godine. Na izbornikovom popisu nalazi se 20 igrača. U Pariz će ih voditi 17, a u zapisniku utakmica može ih biti 14, pa će trojica ići kao rezerve.

Najveće iznenađenje je nepozivanje Igora Karačića, jedne od najvećih zvijezda i jednog od najiskusnijih igrača reprezentacije. Sigurdsson je procijenio da su mu na poziciji srednjeg vanjskog dovoljni Luka Cindrić i Domagoj Duvnjak, a u nedavnim prijateljskim utakmicama u toj je ulozi isprobavao i Ivana Martinovića.

Popis hrvatskih rukometaša za Olimpijske igre:

Vratari: Matej Mandić (Zagreb), Dominik Kuzmanović (Nexe), Filip Ivić (Chambery), Sandro Meštrić (Kielce)
Lijeva krila: Marin Jelinić (Pick Szeged), David Mandić (Melsungen)
Desna krila: Mario Šoštarić (Pick Szeged), Filip Glavaš (Zagreb)
Lijevi vanjski: Marko Mamić (Leipzig), Zvonimir Srna (Zagreb), Tin Lučin (Wisla Plock), Josip Šarac (Goppingen)
Srednji vanjski: Luka Cindrić (Dinamo Bukurešt), Domagoj Duvnjak (Kiel)
Desni vanjski: Ivan Martinović (Melsungen), Luka Lovre Klarica (Zagreb), Mateo Maraš (Tatabanya)
Pivoti: Veron Načinović (Montpellier), Marin Šipić (Kriens-Luzern), Nikola Grahovac (Balingen)

Sigurdsson: Imamo jaku momčad, vjerujem u igrače

Sigurdsson je nakon objave popisa izjavio: "Izabrao sam ovih 20 igrača koji kreću u pripreme za Olimpijske igre. Moje razmišljanje je išlo u smjeru pronalaska balansa između napada i obrane. Birao sam one koji su korisni u oba pravca. Znamo da samo 14 igrača možemo imati u sastavu za utakmicu, trojica još idu u Pariz, ali su rezerve. Vidjeli smo u zadnjim utakmicama s Norveškom i Danskom da je teško imati promjene napad-obrana i obrnuto.

Ovih dvadeset igrača kreće u pripreme, nadam se da će svi biti spremni, da neće biti dodatnih promjena, ali naglašavam da imamo još petnaest igrača koji su na širem popisu i uvijek mogu biti konkurentni u bilo kojem trenutku te da ih možemo tijekom priprema pozvati ako se za to ukaže potreba.

Imamo jaku momčad, vjerujem u njih i vjerujem da će svi pokazati najbolje od sebe, da će doći svježi i spremni za početak priprema 25. 6., kad se kreće s prvim ciklusom u Prelogu. Radit ćemo u tom periodu na podizanju fizičkih potencijala, a i na taktici, dok ćemo na kraju prve faze imati i testnu utakmicu s Egiptom. U drugi ciklus u Opatiji planiramo krenuti sa 17 imena koja će Hrvatsku predstavljati na OI-ju u Parizu."

Kuzmanović se oporavlja nakon ozljede

Jedini koji po trenutnoj situaciji nije sto posto siguran za nastup je sjajni vratar Nexea Dominik Kuzmanović, koji se oporavlja nakon operacije prepona, no vjeruje se da će ipak biti spreman za Pariz. U slučaju da ne bude, izbornik je kao novo ime u reprezentaciju pozvao Sandra Meštrića iz Kielcea.

Reprezentacija će se okupiti 25. lipnja u Zagrebu i odmah nakon toga produžiti do Preloga u kojem će se obaviti prva faza priprema. U sklopu tog dijela priprema bit će odigran i prijateljski susret s Egiptom 7. srpnja u Varaždinu.

Nakon toga reprezentacija će dobiti četiri dana slobodno, a novo okupljanje bit će zakazano za 11. srpnja. Drugi dio priprema odradit će u Opatiji od 11. do 24. srpnja. Pri tome će reprezentacija odigrati još jedan pripremni susret, i to protiv domaćina Olimpijskih igara, Francuske, u Chartresu 17. srpnja 2024. godine.

Raspored hrvatskih rukometaša na Olimpijskim igrama:

Subota, 27. 7. 2024., 14:00 Hrvatska vs. Japan

Ponedjeljak, 29. 7. 2024., 11:00 Slovenija vs. Hrvatska

Srijeda, 31. 7. 2024., 11:00 Hrvatska vs. Njemačka

Petak, 2. 8. 2024., 14:00 Hrvatska vs. Švedska

Nedjelja, 4. 8. 2024., 21:00 Španjolska vs. Hrvatska

Pročitajte više