Široki se ispričao Škotima za mostarsku sramotu: "Nisu vas tukli naši navijači, mi vam garantiramo sigurnost i dobar provod"

Foto: Twitter

UVERTIRA za uzvratni susret drugog pretkola između Širokog i škotskog Aberdeena imala je krvav epilog. Oko 50 škotskih navijača stiglo je u Mostar, gdje su došli bodriti svoju momčad nakon remija kod kuće (1:1) u prvom susretu, a kasno navečer napadnuti su u Mostaru.
 
Prema pisanju engleskih medija, sinoć oko 23:30 navijači Zrinjskog okružili su kafić u centru grada u kojem su se okupili škotski navijači i gađali ih bakljama, a onda je došlo do sukoba, iz kojeg  su deblji kraj izvukli gosti, od kojih je njih nekolicina završilo u bolnici.
 

Povodom tih nemilih događaja NK Široki Brijeg poslao je priopćenje u kojem je naglasio da u neredima nisu sudjelovali navijači Širokog, a u istom je priopćenju dodano kako su gosti iz Škotske i više neko dobrodošli i da im je u Širokom sigurnost zagarantirana.
 
"Nogometni klub Široki Brijeg najoštrije osuđuje huliganski napad na navijače Aberdeena koji se dogodio kasno sinoć (srijeda) na području Starog grada u Mostaru. Dio bh. medija pokušao je, nažalost, u svom poznatom stilu, u vezu s incidentom dovesti domaće navijače i njihov navodno obećani žestoki doček, što se moglo protumačiti i kako sa cijelim slučajem nekakve veze imaju navijači Širokog Brijega", priopćeno je iz NK Široki Brijeg.
 
Širokobriježani su se zahvalili Aberdeenu na gostoprimstvu te su obećali navijačima škotskog kluba dobar provod i sigurnost na tribinama.
 
"Zbog svega, koristimo ovu priliku da se još jednom javno zahvalimo FC Aberdeenu i njegovim navijačima na izuzetnoj dobrodošlici prilikom gostovanja naše momčadi i naših navijača u Škotskoj i pozivamo ih da budu naši dragi gosti u Širokom Brijegu na uzvratnom susretu, gdje ćemo im nastojati uzvratiti jednakom mjerom. Neki od njih već su jučer (srijeda) bili u Širokom Brijegu i ugodno se proveli, danas (četvrtak) za njih je osigurana i fan zona uz istočnu tribinu, a osigurani su im maksimalna sigurnost i dobar provod prije, za vrijeme i nakon večerašnje utakmice Široki Brijeg – Aberdeen koja se igra od 20:45", stoji u priopćenju.
 

Pročitajte više