SKIJANJE

Sjajan rezultat Filipa Zubčića u prvoj vožnji u Alta Badiji

Foto: Hina

NAJBOLJI hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je deveti rezultat prve vožnje veleslaloma za Svjetski kup u talijanskoj Alta Badiji zaostavši za vodećim Norvežaninom Leifom Kristianom Nestvold-Haugenom za 59 stotinki sekunde.

Nestvold-Haugen je za svladavanje skraćene prve postave trebao 58.69 sekundi, a čak 18 skijaša je, unatoč ne baš idealnim vremenskim uvjetima, uspjelo ostati unutar jedne sekunde zaostatka za Norvežaninom koji je imao startni broj 3.

Najbliži su mu u prvoj vožnji bili Švicarac Marco Odermatt sa sedam stotinki zaostatka i Francuz Alexis Pinturault s 20 stotinki lošijim vremenom.

Filip Zubčić je imao startni broj 22, a ispred njega se s lošijim startnim brojem (32) našao samo Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde koji je s 23 stotinke zaostatka osvojio peto mjesto.

Zubčić je upravo na stazi u Alta Badiji ostvario najbolji rezultat u karijeri na natjecanjima za Svjetski kup, kad je 2014. godine bio sedmi u veleslalomu.

Druga vožnja je na rasporedu od 13 sati, a s obzirom na vrlo male zaostatke, vodit će se vrlo uzbudljiva borba za mjesta na postolju i bodove.  

Pročitajte više