Sjajne vijesti za Dinamo na putu do Lige prvaka

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ODLIČNE vijesti za Dinamo stižu iz Danske. Naime, jedan od uvjeta koji se mora poklopiti da Dinamo u kvalifikacije Lige prvaka krene iz posljednjeg, četvrtog pretkola jest da Kopenhagen ne bude prvak Danske. Takav ishod sada je sve izgledniji nakon što je Kopenhagen domaćim porazom 2:1 od Midtyjllanda pao s prvog na treće mjesto prvenstvene ljestvice.

Strijelci u važnoj pobjedi Midtyjllanda bili su Franculino u 23. te Charles u 37. minuti, dok je Diogo Goncalves ublažio poraz domaćih iz jedanaesterca u 87. minuti. Tako dva kola prije kraja prvenstva Midtyjlland predvodi tablicu sa 61 bodom, dva više od Brondbyja i tri više od Kopenhagena.

Moraju se poklopiti još dva uvjeta

Podsjetimo, da bi Dinamo krenuo u europske kvalifikacije tek u play-offu Lige prvaka, moraju se poklopiti još dva uvjeta. Prvi je da Ligu prvaka ove sezone osvoji Real Madrid, a ne Borussia Dortmund. Drugi je da Slavia Prag ne bude češki prvak, a stanje u češkom prvenstvu je takvo da Slavia dva kola prije kraja zaostaje četiri boda za Spartom.

U slučaju da se jedan od ova tri uvjeta ne ispuni, Dinamo bi u europske kvalifikacije krenuo znatno ranije - u drugom pretkolu Lige prvaka. Krene li hrvatski prvak iz play-offa, morao bi pobijediti samo jednog suparnika da se nađe u skupinama Lige prvaka, dok bi u slučaju poraza išao u grupe Europa lige.

Dinamo bi, u slučaju da krene iz play-offa, zapravo i prezimio u Europi jer se utakmice 7. i 8. kola Europske lige igraju 23. i 30. siječnja 2025. godine. Što se financijskog aspekta tiče, hrvatski prvak bi nastupom u play-offu Lige prvaka imao zajamčenih barem 15 milijuna eura. U taj iznos ulaze nagrada za nastup u play-offu, iznos koji se dobiva za nastup u Europa ligi te bonusi od UEFA-e za klupski koeficijent i marketing.

Pročitajte više