Sjajne vijesti za Dinamo. Još je bliži bogatoj nagradi UEFA-e

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

PRAŠKA Sparta je pobijedila s 5:0 na gostovanju kod Mlade Boleslav, što joj je bilo dovoljno da kolo prije kraja prvenstva osigura naslov prvaka, 38. u svojoj povijesti. Junak susreta bio je Jan Kuchta koji je postigao prva četiri gola na utakmici, a peti je zabio Patrik Vydra.

Ovo su velike vijesti i za Dinamo. Naime, Spartinim slavljem je gradski rival Slavia ostao bez šansi za titulu, što znači da iduće sezone neće igrati Ligu prvaka. S obzirom na to da ima bolji koeficijent od Dinama, prvak Hrvatske ih je "preskočio" na tablici klubova s najvećim koeficijentom u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Što Dinamu treba za veliku nagradu?

Time su Plavi došli korak bliže direktnom plasmanu u play-off rundu Lige prvaka. Za to im se moraju poklopiti još dva uvjeta. Prvi je taj da Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka, a druga je da u Danskoj Kopenhagen ne bude prvak, koji također ima veći koeficijent od Dinama.

Direktan plasman u play-off rundu kvalifikacija bio bi velika stvar za Dinamo. Europsku sezonu bi započeo čak mjesec dana kasnije, a imao bi i garantiran plasman u skupine Europa lige, što ove sezone nije bio slučaj.

To bi donijelo i ozbiljan novac klubu. Prema sadašnjem izračunu, čak i u slučaju ispadanja u play-off rundi Lige prvaka, Dinamo bi bez da odigra ijednu europsku utakmicu imao osiguranih 13 milijuna eura. I naravno, za razliku od dosad, morao bi proći samo jednog, a ne tri suparnika da se dokopa grupne faze Lige prvaka.

Pročitajte više