RUKOMETNI EURO

Sjajni Slovenac pozvao navijače na polufinale: Dođite, bit će 10 tisuća Hrvata

Foto: EPA-EFE

ZAVRŠNICA europskog rukometnog prvenstva je poznata. U švedskom Stockholmu sutra od 18 sati u prvom polufinalu će na teren Hrvatska i Norveška, a potom od 20:30 o drugom finalistu će odlučivati Španjolska i Slovenija.

Polufinala se igraju na velikom nogometnom stadionu, a brojni Hrvati razgrabili su direktne letove iz Beča kako bi vidjeli izabranike Line Červara u borbi za medalju.

Svjestan toga je i Borut Mačkovšek, lijevo krilo Slovenije i jedan od najboljih igrača svoje reprezentacije. Pozvao je svoje sunarodnjake da podrže reprezentaciju u što većem broju u Švedskoj.

"Nadam se da ćemo se stvarno okupiti  u Stockholmu. Ponekad imam dojam da nemamo podršku od države, ali vjerujem da će doći brojni navijači i da će nas podržati. Kapacitet stadiona je preko 20.000 mjesta, bit će dosta karata. Podrška navijača bi nam mnogo značila, pa bit će najmanje 10.000 Hrvata. Pozivam zato Savez da organizira čartere u paketu s kartama i hotelom po povoljnoj cijeni. To bi bilo baš lijepo", rekao je.

Slovenija nije favorit u polufinalu protiv Španjolske, ali Mačkovšek unatoč tome vjeruje u naslov.

"Prije prvenstva sam rekao da imam osjećaj da ćemo biti prvaci. Ako postanemo prvaci, tetovirat ću se, nešto vezano za osvajanje titule. U Vespremu smo pričali da ćemo obrijati glave ako osvojimo Ligu prvaka, ali nismo uspjeli. Sada mi pak ideja o šišanju ipak ne izgleda baš pametno", kaže Mačkovšek za slovensko Delo.

Pročitajte više