PLIVANJE

Skandal potresa svijet plivanja. Australska plivačica: Zlostavljana sam kao dijete

Screenshot: ABC

AUSTRALSKA plivačica Maddie Groves (26) dala je intervju za televizijsku postaju ABC u kojem je otkrila da ju je kao tinejdžericu zlostavljao muškarac koji još uvijek radi u sportu.

Groves je prije nekoliko mjeseci odbila sudjelovati na australskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, a kao razlog te odluke navela je "perverznjake u sportu".

"Neka ovo bude lekcija svim mizoginim perverznjacima u sportu i onima koji im ližu cipele. Više nećete moći iskorištavati mlade žene i djevojke, a zatim očekivati ​​da vas predstavljaju kako biste mogli zaraditi svoj godišnji bonus. Vaše vrijeme je isteklo", napisala na Twitteru nakon što je otkazala nastup. 

Sve je ispričala na televiziji

Olimpijska doprvakinja na 200m leptir iz Rio de Janeira sada je odlučila reći točno na što je mislila, ali je isto tako odbila imenovati zlostavljača.

"Dok sam bila maloljetna, u više navrata me zlostavljao odrasli muškarac. U tom trenutku nisam osjećala da postoji bilo tko s kime bih mogla razgovarati o tome. A ni danas u plivanju ne postoji nitko kome bih vjerovala dovoljno da mu se povjerim i ispričam svoju priču", rekla je pa dodala:

"Zato ova slučaj nisam nikome prijavila. Nemam dobra iskustva s prijavama, zapravo, ona su jako obeshrabrujuća. To je emotivno težak proces i dugo traje, a nema garancije da će dobro završiti. Imala sam nekoliko prijatelja u plivanju koji su bili zlostavljani, prijavili i prošli proces pa ostali razočarani. Sve se gura pod tepih i stvari se ne mijenjaju."

Pročitajte više