Skočić za Index: Bilić je dorastao izborničkoj funkciji

DRAGAN SKOČIĆ, trener Rijeke koji je prošle sezone jedini ozbiljno konkurirao zagrebačkom Dinamu, u razgovoru za Index je najavio utakmicu Superkupa i sljedeću sezonu te se osvrnuo na aktualan izbor trenera koji će voditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Rijeku u srijedu na Maksimiru (20:45) očekuju aktualni prvaci, čiji trener tvrdi kako želi osvojiti Superkup, "trofej od izuzetne važnosti". Sličnom misle i "Bijeli", koji prije puta u Nikoziju žele potvrdu svojih sposobnosti.

"U tom slučaju, Superkup je nama još važniji, jer dosad nismo imali taj trofej u svojoj vitirini. U Maksimir dolazimo maksimalno motivirani, kako zbog atmosfere tako i zbog protivnika. Pobjedom u Superkupu dobili bi samopouzdanje uoči utakmice na Cipru." - kazao je Skočić.

Upitali smo trenera Riječana misli li da će susret s Dinamom biti pokazatelj odnosa snaga dvaju najvećih konkurenata u predstojećoj sezoni.

"Ne vjerujem u to, jer jedna utakmica ne može ništa pokazati, svaka je priča za sebe. Odnos snaga će se pokazati tijekom prvenstva, jer najvažnije je za momčad da ima kontinutet dobrih igara." - kazao je. Kada smo mu rekli da je na slično pitanje Josip Kuže identično odgovorio, Skočić je kratko dodao: "Pametan čovjek."

Riječani u Zagreb dolaze bez Nina Bule, koji povlači kaznu iz austrijskog prvenstva, a Dragan Skočić će u standardnu momčad ubaciti Gorana Rubila i Elvira Bolića, reprezentativca BIH, koji će protiv Dinama debitirati. Uz njega, najveća pojačanja u prijelaznom roku su Mihael Mikić i Nino Bule.

"Mikić i Bule su se dobro uklopili, koliko su mogli, jer s nama su tek 20-tak dana. Njihova forma će tijekom sezone rasti, no sigurno je kako se radi o kvalitetnim igračima." - kazao je o pojačanjima Skočić.

Idemo po novi trofej

Dragana Skočića smo, desetak dana uoči početka prvenstva, koje Riječani otvaraju u Vinkovcima, upitali kakve je ciljeve postavio pred svoje nogometaše.

"Ostati u vrhu hrvatskog nogometa. Hoće li to biti obrana Kupa ili naslov prvaka, to ćemo vidjeti. Možda dvostruka kruna? Ne, ne mogu to najaviti, želimo osvojiti jedan trofej." - realan je Skočić.

Nakon prošlogodišnje podjele na Ligu za prvaka i Ligu "za bedaka" u novi trokružni sustav, zanimalo nas je kakvo o tome ima mišljenje trener Riječana, ali i što misli, kolika je razlika u njegovoj momčadi od prošle sezone.

"Teško je to sada znati, vrijeme i tijek natjecanja će to pokazati." - kazao je o sustavu, a nastavio o svojoj momčadi: "Slična je kao i prošle sezone, kostur je ostao, ostalo su nijanse. U svakom slučaju, jednako smo jaki."

"Najveća zvijezda moje momčadi je kolektiv, no ako treba izdvajati onda bi to bio naš kapetan. Ostali će status zvijezde morati dokazati tijekom sezone. Najvažniji je kontinuitet." - nahvalio je Šarića njegov trener.

Nerado o tome govorim, ali Bilić je najbolji kandidat

Skočić je kazao i koju o "akciji izbornik", aktualnom problemu hrvatskog nogometa čiji se epilog očekuje krajem tjedna.

"Nisam se želio po medijima o tome previše izjašnjavati, no mislim da bi Slaven Bilić bio najbolja opcija. Izbornik bi morao, prije svega, imati trenerske kvalitete, a mislim kako je Bilić tome dorastao." - zaključio je.

Skočić se time priključio ostatku domaće struke, političkom vrhu i medijima, koji lobiraju za "izbornika s gitarom" kojem bi savjetovao Tomislav Ivić. Hoće li i Vlatko Marković slijediti njihovo mišljenje?

Srđan Hebar

Pročitajte više