HNL

SLAVEN BELUPO - RIJEKA 1:3 Rijeka sjajnim preokretom prekinula gubitnički niz

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

RIJEKA je na gostovanju kod Slavena Belupa u zaostalom susretu 16. kola 1. HNL pobijedila 3:1 i tako prekinula niz od sedam utakmica bez pobjede u prvenstvu. Golove za goste zabili su Drmić, Menalo i Galović, dok je za domaće zabio Glavčić.

Slaven bolji u prvom dijelu

Prvo poluvrijeme bilo je poprilično sadržajno. Obje ekipe imale su dobre prilike na samom početku, a prvi gol zabio je Slaven. Njegov desni bek Bosec bio je vrlo opasan, a u 23. minuti sjajno je centrirao za Nemanju Glavčića koji zabija za 1:0. Glavčić je prije toga lukavo utrčao na drugu vratnicu i iskoristio uspavanost gostujuće obrane. Rijeka je do kraja poluvremena pokušala doći do izjednačenja, ali su udarci gostiju bili izrazito neprecizni.

Slab početak drugog dijela, ali od 69. minute kreće uragan Rijeke

Početnih 20-ak minuta drugog poluvremena proteklo je u Rijekinoj jalovoj dominaciji s neiskorištenim posjedom lopte, ali probudila se u 69. minuti. Josip Drmić pokazao je klasu, sjajno je prošao po lijevoj strani, izvukao se na desnu nogu i pogodio dalji kut Filipovićevog gola. Bio je to prvi zgoditak Drmića u Rijekinom dresu.

Drmićev gol dao je Rijeci samopouzdanje i nakon njega je bila nezaustavljiva. U 74. minuti Glavčić i Božić loše reagiraju na sredini terena, a Andrijašević upošljava Menala koji s desne strane lijepo zabija za preokret. Samo sedam minuta nakon toga gosti se odvajaju na nedostižnu prednost. Čerin je izveo korner, a Nino Galović nadskočio sve u Slavenovom šesnaestercu i poentirao za 1:3.

Rijeka je upisala važna tri boda u borbi za četvrto mjesto. Upravo se za današnju pobjedu odvojila od Hajduka, ali Splićani imaju dvije utakmice manje. Belupo zasad ostaje sedmi s jednako bodova kao osmoplasirana Istra i jednim bodom više od Varaždina. Šibenik na šestom mjestu ima 26 bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više