Slovenski junak Zlatko Dedič obolio od svinjske gripe, Ribery tjedan proveo u karanteni



Slovenski junak dokvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo (uzvrat 1-0 protiv Rusije) Zlatko Dedič, propustit će prvenstveni ogled svog Bochuma i HSV-a u 14. kolu Bundeslige, jer je obolio od svinjske gripe.

Virus H1N1 potvrđen je kod slovenskog nogometaša koji se u nedjelju požalio na visoku tjelesnu temperaturu.

Klupski liječnik Karl-Heinz Bauer uvjeren je da Dedič virus "pokupi" na reprezentativnom okupljanju, te je dodao: "Srećom bolest mu je otkrivena u ranoj fazi. Odmah smo poduzeli mjere opreze i udaljili ga od momčadi kako ne bi zarazio i ostale."

Ribery protekli tjedan proveo u karanteni zbog svinjske gripe

Francuski nogometaš Bayern Münchena Franck Ribery (26), koji je trenutno van travnjaka skoro dva mjeseca zbog problema s tendinitisom u lijevom koljenu, prošlog je tjedna ima dodatnih tegoba.

Naime, njemački mediji pišu da je Riberyjeva žena Wahiba oboljela od svinjske gripe, pa je nogometaš proteklog tjedna nekoliko dana morao provesti u karanteni. Početkom ovog tjedna vratio se individualnim treninzima kada je minula opasnost od širenja zaraze unutar momčadi, ali je njegov povratak na travnjake još daleko.

Sličan je tretman nešto ranije ovog mjeseca prošao i napadač minhenskog kluba Miroslav Klose, čiji su sinovi blizanci Noah i Luan bili zaraženi virusom H1N1, zbog čega su na promatranju četiri dana bili sam nogometaš i njegova supruga Sylwia. No, budući da se niti kod Klosea niti kod njegove supruge njih nisu pojavili simptomi gripe, otpušteni su sa promatranja.

Pročitajte više