Smiješnom kaznom Zvezdi Goodyear liga podržala nacionalizam i divljaštvo

DVA TJEDNA nakon katastrofalno organizirane utakmice između Crvene Zvezde i Zadra, i spaljene hrvatske zastave, direktor Goodyear lige Josip Bilić odlučio je "kazniti" Crvenu zvezdu.

˝Temeljem članaka 41. i 46. Propozicija natjecanja Goodyear lige, a vezano uz utakmicu XII kola Goodyear lige između KK "Crvena Zvezda" i KK "Zadar" odigrane 22.12.2002. u Beogradu direktor lige dana 30.12.2002. godine donio je

ODLUKU

Zbog propusta u organizaciji utakmice kažnjava se KK "Crvena Zvezda" iz Beograda, novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 3.500 EUR, prema člancima 71. i 79. Propozicija natjecanja.˝

Da li je 3.500 EUR dovoljno visoka kazna ako se sjetimo da je Zagreb bio kažnjen sa jednom utakmicom igranja pred praznom dvoranom zbog toga što je igrač Crvene Zvezde Jeretin pogodio policajca bocom u glavu. Ipak nije dužnost policije kontrolirati igrače već publiku, a taj posao bio je sasvim dobro obavljen.

Organizatorima Goodyear lige očito je u interesu u natjecanju zadržati zvučno ime poput Zvezde, pa čak i po cijenu blaćenja vlastitog ugleda.

Pročitajte više