"Smrtonosni udarac Vukušića i Torcide u paklu istoka Europe"

OGROMNO razočaranje zavladalo je u belgijskim medijima nakon Anderlechtova poraza na Poljudu u režiji Ante Vukušića. Belgijanci su računali da će njihov prvak u Splitu uzeti prve bodove nakon što je poražen od Zenita. Malo su se prevarili...



"Pravo značenje riječi tragedija Anderlecht je osjetio u posljednjoj sekundi na Poljudu. U paklu splitskog stadiona Jacobsovi igrači su se odlično držali sve do 95. minute", piše u svojem komentaru utakmice Demorgen.be ističući kako je "Anderlechtu teško bilo igrati pored petardi, vatrometa i bengalki".

"Četvrti sudac uzalud je upozoravao domaćine, pauza zbog pirotehnike pokazala se prekretnicom"

"Naš klub već je znao kako izgledaju gostovanja u istočnoj Europi. Zbog oblaka dima utakmica je morala biti prekinuta na nekoliko minuta, kasnije je, nažalost, oblak dima progutao Prota. Unatoč upozorenjima četvrtog suca, domaća publika se nije pripitomila. Činilo se da će uspjeti misija kojoj je glavni cilj bio ne izgubiti, ali pauza koju je izazvala Torcida pokazala se, nažalost, prekretnicom u igri."

Sportmagazine.rnnews.be ističe odlično prvo poluvrijeme gostiju: "Boussoufa, Suarez i Mareček zadavali su dosta problema Splićanima, ali otišlo se na odmor sa 0:0. I poslije prekida zbog pirotehnike Anderlecht je imao više loptu u svom posjedu, ali nije uspio sačuvati mrežu - Vukušić je u zadnjoj sekundi hladno zaključio priču."

Standaard.be kritizira Jacobsa: Za Lukakua i Legeara je moralo biti mjesta među prvih 11



"Žalit će dugo Ljubičasti za utakmicom u Splitu - pretrpjeli su puno toga da bi se u zadnjoj minuti sve raspalo. Hrvati su bili poduzetniji nakon poluvremena, ali nisu uspjeli zabiti. Proto je u drugoj minuti nadoknade sjajno skinuo Ljubičićev šut, ali se Vukušić nešto kasnije pobrinuo da Anderlecht i dalje nema nijedan bod", piše RTBF.be, a Standaard.be ističe kako je Anderlecht lako smirio euforiju:

"Prespori i nečisti nogomet doveo je do puno napetosti na tribinama. Za domaćine je pravi šok bio kada je Vukušić promašio superšansu u 58. minuti. Nažalost, njegov udarac iz zadnjeg napada Hajduka bio je smrtonosan", priznaje Standaard koji je kritizirao i trenera Jacobsa: "Lukaku i Legear puno su podignuli igru nakon što su ušli, za njih je moralo biti mjesta u početnom sastavu."

Nezaslužena pobjeda Hajduka

Pročitajte više