Šokirao umirovljenjem i odmah proglasio nasljednika: "Više si nego spreman"

Foto: Profimedia

TONI KROOS (34) jučer je šokirao nogometni svijet, a posebno suigrače te navijače Reala, objavom da nakon Eura odlazi u mirovinu. Potpuno neočekivanu odluku obrazložio je time da želi otići na vrhuncu. Nakon što je naprasni prestanak karijere objavio na Instagramu, slijedio je niz komentara na njegov post i statusa slavnih nogometaša, u kojem se klanjaju Kroosu i žale što prerano ide u penziju. 

Jedan od njih je i Jude Bellingham, Kroosov 14 godina mlađi suigrač u Realu: "Samo jedna godina s tobom nije bila dovoljna. Hvala ti na svemu što si dao nogometu, bilo je apsolutno zadovoljstvo uživati u tvojoj igri i osobnosti kao obožavatelj i još više kao suigrač", napisao je Bellingham na društvenim mrežama uz fotografiju zagrljaja s Kroosom. 

Legenda mu je odmah odgovorila: "Hvala ti, prijatelju. Ne bi bilo fer da samo zajedno proveli više godina. Uživao sam u svakoj minuti s tobom otkako si došao. Više si nego spreman preuzeti! S 20 godina..."

Bellingham je prošlog ljeta došao u Real iz Borussije Dortmund kao tinejdžer i najskuplji igrač u povijesti kluba. Real je koštao 103 milijuna eura fiksno, ali će s bonusima njemačkom klubu platiti još 30 milijuna eura. Rekordna investicija se Realu ekspresno i spektakularno počela isplaćivati. Premda veznjak, i to onaj "s centra", Bellingham je prije kraja prve sezone u Realu postigao čak 23 gola i namjestio ih 12. Razlog za to je što ga je Carlo Ancelotti postavio daleko bliže golu nego što je bio, odmah iza napadača, a nekada i gotovo u špicu. No, zbog dolaska Kyliana Mbappea, iduće sezone će se Bellingham vratiti na sredinu terena. 

Pročitajte više