Soldo: Moj favorit je Njemačka

BIVŠI hrvatski reprezentativac Zvonimir Soldo, koji već 10 godina živi i radi u Njemačkoj, kazao je kako je njegov favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva domaćin Njemačka.

"Favoriti su sve četiri momčadi koje su ušle u polufinale, ali ja bih ipak svoj glas dao Njemačkoj, zato što tu živim i radim. Mislim da su šanse 50:50 u susretu Njemačke i Italije" - kazao je Soldo u razgovoru za Hrvatski radio.

"Nijemci su prije početka prvenstva imali slabije rezultate tako da ni sami nisu znali gdje im je mjesto. Cilj im je bio da se plasiraju u osminu finala, a zatim što bude. Najveći problem im je bila obrana, ali su se nekako uspjeli posložiti. Imali su dobar napad i dobar vezni red" - komentirao je Soldo njemačku reprezentaciju.

"Sad su u velikom naletu, u zemlji vlada velika euforija, a kad su Nijemci euforični, onda idu do kraja" - kazao je Soldo dodavši kako Nijemci više nemaju imperativa, što je veliki plus u idućoj utakmici.

"Talijani imaju odličnu momčad koja teško prima golove, imaju i odličnog trenera." - komentirao je Soldo talijansku reprezentaciju.

Naravno, riječi je bilo i o našoj reprezentaciji. Soldo je kazao kako je čuo da je na račun vodstva bilo dosta kritika, no on smatra kako je velika stvar što se Hrvatska uopće plasirala na Svjetsko prvenstvo.

"Velika stvar je i to što smo četiri puta zaredom bili na velikim natjecanjima i to treba tako gledati." - kazao je Soldo te dodao kako ima osjećaj da je Hrvatska odigrala slabije nego u kvalifikacijama, te da smo se mogli plasirati u drugi krug.

Naš bivši reprezentativac kazao je kako na jesen kreće u trenersku školu, te da više neće profesionalno igrati nogomet.

A.H.

Pročitajte više