Soldo: Moji igrači su profesionalci, stoga motivacija ne smije nikada biti upitna

TRENER DINAMA Zvonimir Soldo kratko je najavio početak završnog dijela HNL-a, dodavši kako će se obračunati sa manjkom motivacije svojih igrača.

"Sutra ulazimo u završni dio prvenstva. Bez obzira na ogromnu prednost očekujem od svoje ekipe pobjedu kao i pomak u igri." - rekao je Zvonimir Soldo.

Trener Dinama potom je iznio novosti u svlačionici maksimirskog kluba.

"Koch je dobio slobodno jer namjerava otputovati u Njemačku, ali to se ionako poklapa sa mojom idejom eksperimentiranja pa će tako priliku dobiti Kelava. Popodne ću također odlučiti kojeg ću juniora pridodat momčadi, Domagoja Antolića ili Tomislava Barbarića. Također ću postaviti Modrića na zadnjeg veznog, a postoji mogućnost i da Tadić zaigra od prve minute", napominje Soldo.

Sutrašnjeg protivnika Cibaliju gledao je u utakmici protiv Slavena, ali se njome ne zamara.

"Da, gledao sam Cibaliji u utakmici protiv Belupa, kada su pobijedili sa 3:0, a možda pogledam danas i još koju. Međutim, kao što sam već napominjao, ne volim govoriti o protivnicima, iako ih sve respektiram, smatram da ovdje ipak mi odlučujemo kako će se stvari razvijati", ističe Soldo.

Nekoliko minuta kasnije kao za tema konverzacije nametnuo se manjak motivacije Dinamovih igrača.

"Danas namjeravam održati sastanak sa igračima pa ćemo još jednom porazgovarati o zalaganju i motivaciji. Jednostavno mi nije jasno zašto je to tako jer oni su svi profesionalci koji primaju plaći stoga uvijek moraju biti motivirani i o tome nema rasprave. Pitate zašto preskačemo igru? zato jer se premalo krećemo i nedovoljno trčimo, a to je opet posljedica manjka entuzijazma i motivacije", spremno će Soldo.

Soldo je bio veliki profesionalac, a isto očekuje i od svojih igrača.

"Gledajte, u pripremnim smo utakmicama pokazali da možemo trčati i puno se kretati, stoga je problem trenutno u glavama. No, opet ponavljam, to treba riješiti, jer ja nogomet gledam kao i svaki drugi posao. Možeš imati loš dan i može te ništa ne ići od ruke, ali opet se možeš truditi, trčati ili uklizavati. Ako primaš plaću to moraš vratiti na terenu" - napominje trener Dinama.

"Ja mislim da svi igraju nogomet iz gušta, a gdje ćeš većeg gušta od toga kada možeš igrati bez pritiska rezultata kao što to mi možemo. Stoga zaista ne vidim u čemu je problem, nitko ovdje nije na prisilnom radu" - zaključio je Zvonimir Soldo.

Što se tiče skorog ždrijeba polufinala kupa, Soldo ističe: "Respektiram sve momčadi, ali naš je cilj osvojiti Kup, tako da nam nije bitno tko će nam biti protivnik."

Za kraj Soldo je pričao o Luki Modriću, njegovom odlasku i eventualnoj zamjeni.

"Da, razmišljamo i tražimo Lukinu zamjenu jer je on izrazio želju da ode na ljeto, ali hoće li zaista otići tek ćemo vidjeti. Naravno treba već sad krenuti sa potragom jer će na ljeto biti prekasno. Zdravko i ja često razgovaramo o njegovom nasljedniku i na kojim se pozicijama trebamo pojačati. Mi se uvijek moramo nadograđivati", za kraj će trener Dinama.

V.B.
Foto:L.T.

Pročitajte više