LIGE PETICE

Solskjaer impresioniran tinejdžerom Uniteda: "Podsjeća me na Giggsa"

Foto: Guliver Image/ Getty Images

MASON GREENWOOD bio je jedini strijelac na utakmici u kojoj je Manchester United pobijedio Inter iz Milana. Dva europska velikana susrela su se u sklopu Međunarodnog kupa prvaka, turnira koji najbolje momčadi Europe igraju tijekom priprema za novu sezonu.

Englezi su dominirali tijekom cijelog susreta, ostavili su Talijane bez udarca u okvir, ali su postigli pogodak tek kad je Solskjaer u igru uveo mlade snage. Oduševio je 17-godišnji Greenwood, produkt Unitedove škole koji je sjajno poentirao u 76. minuti za pobjedu Uniteda.

>> UNITED - INTER 1:0 Solskjaerov tinejdžer presudio Perišiću i Brozoviću

Handanovič je odbio udarac Younga iz slobodnjaka, lopta se odbila do Greenwooda koji je driblingom izbacio svog čuvara, a onda precizno naciljao i pogodio za veliko slavlje nogometaša u crvenim dresovima.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Oduševljeno je poslije susreta govorio i trener Manchester Uniteda.

"Mali ima tek 17 godina i svaki dan uči nove stvari od starijih na treninzima. S nama je već nekoliko mjeseci i poraslo mu je samopouzdanje. Kao što sam rekao i prije, riječ je o sjajnom igraču, talentu koji je prirodni golgeter", kazao je Solskjaer pa otkrio da neće na posudbu ove sezone, već ostaje u prvoj momčadi.

Norveški strateg prisjetio se svog doba igranja nogometa na Old Traffordu te je usporedio Greenwooda s legendom.

"Podsjeća me malo na Giggsa i njegovu priču. Ne možemo ga poslati na posudbu. Što se mene tiče, on je spreman za prvu momčad Uniteda", podvukao je Solskjaer.

Pročitajte više