Sopić: Volio bih da se naši igrači s Eura ni ne vrate u Rijeku

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

U SUSRETU posljednjeg, 36. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na Rujevici porazila Slaven Belupo s 4:0, zaključivši sezonu pobjedom. Nogometaši Rijeke prekinuli su niz od četiri uzastopna ligaška poraza. Junak domaćina bio je Niko Janković, koji je postigao hat-trick, a jedan pogodak zabio je Jorge Obregon.

Nakon utakmice trener Rijeke Željko Sopić održao je konferenciju za medije: "Hvala navijačima. Kapa im do poda. I po kiši, i kad je vrijeme ručka, i vikendom, i radnim danom, i kad su obiteljske krstitke… Bili su uz nas. I doma i na gostovanjima. Hvala im od srca. Armadi i svima. Danas smo i mi i Slaven imali puno izostanaka, ali odigrali smo odličnu utakmicu, a posebno mi je drago zbog tri gola Nike Jankovića. Dečko je bio 40 dana ozlijeđen, a sezonu okončava kao naš najbolji strijelac."

Sopić: Pitat ću zagrebačke novinare ostajem li trener. Oni znaju bolje od mene

Posljednjih dana se puno špekulira o tome da bi Sopić mogao biti smijenjen na kraju sezone, a na direktan upit hoće li ostati trener Rijeke odgovorio je: "Ne znam, to novinari znaju bolje od mene. Idem za Zagreb pa ću pitati zagrebačke sportske novinare, izgleda da oni o tome znaju više nego ja.

Gledajte, za mene je sezona bila uspješna. Bili smo tri utakmice i 15 minuta od titule. U prvoj utakmici s Dinamom bili smo negledljivi, a onda ih tri puta nadigrali. Igrali smo dobar nogomet. A moja najveća sreća su mladi igrači koje smo afirmirali. Ja imam ugovor do 25. lipnja sljedeće godine, ali o ugovorima se uvijek može razgovarati."

Foto: Index

Osvrnuo se na činjenicu da su na kraju utakmice navijači ušli u teren i skandirali njegovo ime: "Ovako nešto još nisam doživio. Ne samo skandiranje meni nego svim igračima. Ne može se prevariti narod. Oni su vidjeli da smo se borili, da smo stalno davali sve od sebe i da smo igrali napadački, za pobjede."

Komentirao je i kada će Rijeka krenuti na pripreme za iduću sezonu: "20. lipnja. Naravno, neće doći svi. Što se trojice koji idu na Euro tiče, najiskrenije: ja bih volio da se ni ne vrate u Rijeku! To bi značilo da je Hrvatska otišla do kraja i da je Rijeka napunila blagajnu."

 

Pročitajte više