Italija će na Euru igrati protiv Hrvatske. Pogledajte igrače s kojima brani zlato

Foto: EPA

TALIJANSKI izbornik Luciano Spalletti objavio je preliminarni popis 30 igrača za Europsko prvenstvo u Njemačkoj koje će se igrati ovog ljeta i na kojem će Italija braniti zlato iz Engleske prije tri godine. S ovog popisa do početka turnira otpast će četiri igrača.

PrIje svega zbog smjene generacija, Spalletti je imenovao samo desetoricu koji su sudjelovali u osvajanju zlata na prošlom Euru, a to su: Gianluigi Donnarumma, Alex Meret, Giovanni Di Lorenzo, Alessandro Bastoni, Jorginho, Federico Chiesa, Francesco Acerbi, Brian Cristante, Nicolo Barella i Giacomo Raspadori.

Poziv je dobio i Nicolo Fagioli (23), Juventusov veznjak propustio je cijelu sezonu zbog suspenzije. Naime, mladi je veznjak u listopadu dobio sedmomjesečnu zabranu igranja jer je dokazano da se kladio na razne sportske događaje. Ove sezone je skupio sedam nastupa. Odigrao je 360 minuta i nedavno se vratio na teren.

Bez obzira na sve to, Spalletti ga i dalje smatra važnim reprezentativcem i vrlo je izgledno da će putovati na završni turnir u Njemačku. Italija Euro otvara protiv Albanije, a u skupini su još Hrvatska i Španjolska.

 

Pročitajte više