Španjolci drame: "Modrić više nije Modrić"

Foto: Getty Images / Guliver image  

U MADRID su zabrinuti za Luku Modrića, piše španjolski As, dnevnik blizak Real Madridu. Modrić više nije Modrić, navode u tekstu, analizirajući njegove predstave posljednjih mjesec i pol dana. "Zidane je zabrinut fizičkim stanjem svog važnog veznjaka koji sve manje utječe na igru Reala. Postotak točnih dodavanja s 90.9 % pao mu je na 88.3 %, dok izgubljene lopte rastu, s prosječno 9,7 na 11.5, gotovo dvije više po utakmici", drame Španjolci.

Dok Modrić u Zagrebu čeka susret s Ukrajinom u kvalifikacijama za SP, u Španjolskoj se secira njegova igra za Real, posebno nakon što ga je Zinedine Zidane izvadio iz igre nakon sat vremena susreta s Athletic Bilbaom. Real je pobijedio 2:1, Casemiro je zabio ključni gol, ali utakmica je bila mučenje za kraljevski klub.

Modrić je izašao kod Realovog vodstva 1:0, kada Zidane uvodi ofenzivnog Lucasa Vasqueza. Zidane je nakon susreta kazao da je tim potezom htio uspostaviti balans u obrani. Njegovo objašnjenje podignulo je obrve novinarima koji prate klub, jer znaju da Modrić ima više obrambenih zadataka nego Toni Kroos koji je ostao u igri. Vjeruju, stoga, da je problem fizičke prirode.

Modrić je prije dva mjeseca ozlijedio bedro i Zidane ga štedi u strahu od istog scenarija, piše As.

"Zato je posljednjih tjedana bio na klupi protiv Las Palmasa te je u još četiri utakmice zamijenjen prije kraja"

Travanj je mjesec odluke 

Real čeka luđački raspored u travnju. Zagrijat će se protiv Alavesa (2.4.) i Leganesa (5.4.), a onda na Santiago Bernabeu stiže Atletico (8.4.). Četiri dana nakon derbija s gradskim rivalom Real ide na gostovanje kod Bayerna (12.4.), potom u Gijon (15.4.), koji bi trebao biti predah prije uzvrata s Bayernom (18.4.) i El Clasica (23.4.)  Travanj je ključan mjesec u borbi za titulu.. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više