Španjolska ne pamti ovakvu utrku za naslov od 1984. godine

Foto: Getty Images / Guliver Image

BARCELONA, Atletico i Real slavili su u 36. kolu španjolske Primere i nastavili utrku za naslov prvaka. Do kraja prvenstva ostala su još dva kola, a momčad Luisa Enriquea i Diega Simeonea imaju po 85 bodova, dok je treća ekipa Zinedinea Zidanea s bodom manje.

Ivan Rakitić i Luis Suarez zabili su kod Betisa, na Vicente Calderonu je Antoine Griezmann srušio Rayo Vallecano, dok je Gareth Bale potpisao tri važna boda Reala u Baskiji protiv Sociedada

"Najbolja liga na svijetu", poručuje Marca, koja otkriva da od sezone 1983/84 tri momčadi nisu konkurirale za naslov prvaka dva kola prije kraja, a prije 32 godine Athletic Bilbao je osvojio titulu ispred Reala i Barce.

Barca drži konce

Momčad iz Gaudijevog grada drži konce u svojim rukama, dok Fernando Torres i društvo, te Luka Modrić i Mateo Kovačić čekaju grešku Katalonaca.

"Barcelona je ponovno pronašla mir i ukoliko svlada Espanyol u gradskom derbiju na Nou Campu te Granadu u gostima obranit će naslov. No, s druge strane Atletico, koji gostuje Levanteu i dočekuje Celtu, u posljednjih šest utakmica u svim natjecanjima nije primio gol, dok je Real pokazao da može i bez Cristiana Ronalda, koji bi mogao propustiti i sljedeće dvije utakmice zbog ozlijede protiv Valencije u Madridu i La Corune na Riazoru", tvrdi Marca.

Espanyol je posljednji put slavio u susjednom dvorištu 2009, dok je Granada svladala Barcu 2014. godine pred svojim navijačima. Levante često zna iznenaditi Atletico, a Celta je ove sezone eliminirala Simeonovu momčad u Kupu kralja. Real u posljednje dvije utakmice nije uspio pobijediti Valenciju (oba puta bilo je 2:2), dok je La Corunu svladao u 10 od zadnjih 11 susreta, uz jedan remi.

Pročitajte više