Španjolski mediji: Hrvatska obrana je bila superiornija

HRVATSKA rukometna reprezentacija sinoć je svladala Španjolsku 23:21 i tako osigurala prvo mjesto u kvalifikacijama za Euro u Srbiji. Španjolski mediji nisu posvetili puno prostora utakmici, no izdvojili smo nekoliko najzanimljivijih izvještaja.

"Španjolska ima problema s napadom. To protivnici znaju i posljedica toga bila je vrlo uska 6-0 obrana. Izbornik Valero Rivera priznaje da je obrana velika vrijednost Španjolske. Taktika je bila 5-1, "obrana donosi naslove", rekao je Rivera, ali to nekad nije dovoljno. Rupa u napadu bila je prevelika da se svlada snažna momčad poput Hrvatske", navodi El Mundo Deportivo.

Španjolski novinari nisu zadovoljni kako je funkcionirao napad.

"U porazu su dvije vijesti: dobra, a to je da Španjolska nastavlja igrati dobru obranu i loša je slab napad. Jučerašnji poraz nije bolan, a rezultat nam daje razloga za nadu u obnovljenu momčad", navodi AS.

Sinoć su, za razliku od SP-a u Švedskoj, dobro branili naši vratari.

"Hrvatska obrana je bila superiornija, posebnu u drugom dijelu i spriječila je španjolske napade. Hrvatski vratar Šego i efikasni domaći napadači napravili su ostatak", piše Europapress.

Pročitajte više