Split pobijedio Zadar u prvoj utakmici finala košarkaškog prvenstva Hrvatske

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

KK SPLIT pobijedio je Zadar u prvoj utakmici finala košarkaškog prvenstva Hrvatske. Splićani su do vodstva od 1:0 u seriji stigli pobjedom 85:78 na Višnjiku. Krilni centar Lewis Sullivan bio je najbolji pojedinac kod Splita. Zabio je 19 poena, uz 11 skokova. Mate Kalajdžić zabio je 18 poena, a Boris Tišma 15.  Kod Zadra je Luka Božić zabio 19 poena, ali i izgubio šest lopti. Lovro Mazalin utakmicu je završio sa 17 poena.

Splićani su imali odličan ulaz u utakmicu te su brzopotezno stvorili deset poena viška. Nije se dugo čekalo na odgovor Zadra koji je brzo pohvatao konce utakmice te je i vodio velikim dijelom druge četvrtine. Minute prije odmora opet su pripale Splićanima koji su se odlijepili od suparnika i na kraju druge dionice vodili 46:40.

Zadar nije uspio preokrenuti

Sve do kraja susreta Splićani su imali blagu prednost, a Zadar je uporno prijetio preokretom. Posljednje minute protekle su u brojnim prekršajima i u izvođenju slobodnih bacanja, a najbolji gostujući igrač u završnici bio je Sullivan.

Osim što je bio miran s crte slobodnih bacanja, 15 sekundi prije kraja je upisao napadački skok i ključne koševe za tadašnjih 83:78. Drugoj utakmici također će domaćin biti Zadar i to u nedjelju od 20 sati. Finalna serija igra se na tri pobjede.

Pročitajte više