Sprema se treći najveći transfer u povijesti

Foto: Profimedia

RAFA LEAO (24), sjajno lijevo krilo Milana i reprezentacije Portugala, mogao bi postati treći najskuplji nogometaš u povijesti. Al Hilal, prvak Saudijske Arabije, želi ga dovesti i spreman je platiti odštetnu klauzulu od 175 milijuna eura. Portugalski mediji pišu da je priča ozbiljna jer Leaov otac, koji ga zastupa, leti za Arabiju kako bi tamo pregovarao s klubom koji pod svaku cijenu želi njegovog sina. 

Ako bi Al Hilal ponudio spomenutu svotu, Milan bi morao pustiti Leaa. Njegov transfer bio bi treći najskuplji u povijesti nogometa, iza Neymarovog iz Barcelone u PSG za 222 milijuna eura i Mbappeovog iz Monaca u PSG za 180 milijuna eura.

Milan ga je od interesa europskih bogataša zaštitio visokom odštetnom klauzulom. No Saudijcima to nije problem

Leao je bio želja Reala, Barcelone i Chelseaja, ali je produljio ugovor s Milanom, koji je bio uvjeren da ga je zaštitio visokom izlaznom klauzulom. Da za europske klubove, ali ne i za saudijske. Leao bi tamo došao u klub u kojem su, uz Neymara, glavni Portugalci i Srbi. Trener je Jorge Jesus, a vezist Ruben Neves. S njima su Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

Leao je u Milan prešao iz Lillea prije pet godina uz odštetu od 49.5 milijuna eura. Od tada je za Milan u 209 utakmica postigao 57 i namjestio 50 golova. 

Pročitajte više