Srbi: Hoćemo novu utakmicu, Talijani su krivi za prekid!

"NAJVEĆU odgovornost za prekid u Genovi snose domaćini", sukus je razmišljanja Tomislava Karadžića, predsjednika Nogometnog saveza Srbije (FSS) o prekinutoj utakmici između Italije i Srbije.

Utakmica eurokvalifikacija između nogometnih reprezentacija Italije i Srbije prekinuta je u sedmoj minuti jer su srbijanski huligani s tribina kišom petardi i baklji bombardirali teren. Zbog istih su radnji prije toga uzrokovali kašnjenje početka utakmice od gotovo 40 minuta.

Škotski sudac utakmice Craig Thomson procijenio je da je nastavak utakmice prerizičan za zdravlje nogometaša i svojih suradnika na travnjaku. Lokalna je policija nakon svega priopćila da je 17 srbijanskih huligana uhićeno, dok je liječničku pomoć zatražilo 16 osoba, od čega četvorica policajaca.

Iako su prekid uzrokovali podivljali navijači Srbije, predsjednik FSS-a Tomislav Karadžić rekao je nakon hitne sjednice Izvršnog odbora FSS-a da najveću odgovornost za incidente u Genovi snose organizatori utakmice. FSS će stoga tražiti odigravanje nove utakmice!

"Za organizaciju utakmice u cijelosti je zadužen domaćin, dakle, Nogometni savez Italije. Takvi su zakon i praksa u cijelom svijetu, a tako i stoji u propisima Europske nogometne federacije (UEFA). Kritike na račun naše organizacije i Ministarstva unutarnjih poslova su neosnovane", izjavio je Karadžić.

B92 piše da je Uefin delegat utakmice u Genovi, Gruzijac David Petriašvili, u svom izvještaju naveo kako je FSS učinio sve što je u njegovoj nadležnosti i što je bila njegova obveza.

U sjedištu Uefe u Nyonu 25. listopada će se Uefini dužnosnici sastati s predstavnicima Talijanskog nogometnog saveza i FSS-a te s delegatom utakmice.

Očekuje se da će Disciplinska komisija Uefe konačnu odluku o utakmici Italija – Srbija donijeti 28. listopada

Pročitajte više