Srpski mediji o senzaciji Splita u Beogradu: Epska bruka. Šok. Katastrofa

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

KOŠARKAŠI Splita priredili su senzaciju jučerašnjom pobjedom protiv Partizana u Beogradu. Konačnih 74:67 za splitsku momčad u Štark Areni znači da je Split slavio protiv Partizana nakon 27 godina, odnosno da je nakon 17 uzastopnih poraza od beogradskog kluba stigao i do pobjede protiv njega u ABA ligi.

Partizan je nakon prve četvrtine imao prednost od dva koša razlike (19:17), a onda je momčad Slavena Rimca odlično odigrala drugu dionicu (27:11) i na odmor otišla s prednošću 44:30. U 27. minuti ona je iznosila i 55:35, a koju minutu kasnije Split je slavio pred 7000 navijača beogradske momčadi.

Za srpske medije to je šok i katastrofa

Split su do velike pobjede predvodili Shannon Shorter s 18 koševa i osam skokova, Lewis Sullivan s 15 koševa te Toni Perković s devet koševa, osam skokova i tri asistencije. Kod Partizana jedini igrač s dvoznamenkastim učinkom bio je James Nunnally s 10 poena.

Srpski mediji koji su popratili ovu utakmicu pišu o "katastrofi" i "šoku" u Beogradu.

"Epska bruka Partizana! Skromni Split ih uništio usred Beograda: E, ovo je već ozbiljno poniženje za Obradovićev tim!" naslov je na Kuriru, u čijem tekstu stoji i "bruka kakvu Partizan ne pamti!". "Crno-beli su razbijeni", "djelovalo je da Obradovićev tim uopće nije došao na meč", nastavlja se u tekstu.

Zvižduci Grobara nakon utakmice

"Bila je ovo možda najgora partija izabranika Željka Obradovića u sezoni, poslije koje su prvi put dobili zvižduke od navijača u beogradskoj Areni", navodi B92.net, koji izvještava o "šuterskoj katastrofi i bolnom porazu Partizana" u utakmici kojom je "Split utišao Arenu".

"Šok u Areni", dio je naslova Telegrafa, koji igru Partizana opisuje "bez ideje, bez reakcije, neefikasno". "Teške noge, bezidejnost, bezvoljnost", riječi su kojima sportal.blic.rs opisuje igru Partizana.

Pročitajte više