Kicker: Bio je samo jedan razlog Stanišićeva odlaska iz Bayerna

Foto: EPA

NJEMAČKI Sky jučer je objavio da je Josip Stanišić (24) odbio povratak u Bayern. Tvrdili su da hrvatski reprezentativni branič želi ostati u prvaku Bundeslige Bayer Leverkusenu, no Kicker ima drugačije informacije. Kicker navodi da Skyeva tvrdnja "nije točna" i dodaje da Stanišić nikad nije dao komentar na ovu temu niti Bayer ima opciju da ga otkupi od Bayerna, koji dosad nije dobio službenu ponudu.

"Bio je samo jedan razlog Stanišićeva odlaska iz Bayerna: trener Thomas Tuchel nije ga imao u svojim planovima. Postoji scenarij u kojem bi Stanišić mogao tražiti konačan odlazak iz Münchena. Prvo, ako Tuchel ostane trener Bayerna. Drugo, ako ne promijeni mišljenje o Stanišiću. No bi li ga Bayern prodao svojem suparniku i za koju cijenu?" piše Kicker.

Vrati li se Stanišić u Bayern, na poziciji desnog beka imat će trojicu konkurenata: Noussaira Mazraouija, Sashu Boeyja i Joshuu Kimmicha ako ostane u klubu. Stanišića prije prijelaznog roka čekaju finale Europa lige s Bayerom protiv Atalante i finale njemačkog kupa protiv Kaiserslauterna. Momčad iz Leverkusena u nizu je od 50 utakmica bez poraza, a sezonu bi mogla završiti s tri trofeja.

Stanišić je ove sezone odigrao 35 utakmica za Bayer

Stanišić je u 35 utakmica za Leverkusen ove sezone upisao četiri gola i šest asistencija i odigrao veliku ulogu u nevjerojatnom nizu svoje momčadi. Prije tri tjedna u Dortmundu je u sedmoj minuti nadoknade zabio za 1:1 i spasio Leverkusen od poraza od Borussije, a u četvrtak je također u 97. minuti zabio za 2:2 protiv Rome u uzvratnoj utakmici polufinala Europa lige.

Uz navedena klupska finala, Stanišića očekuje i nastup za Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje će izabranici Zlatka Dalića u grupnoj fazi igrati protiv Španjolske, Italije i Albanije. Stanišić ima 17 reprezentativnih nastupa, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 18 milijuna eura.

Pročitajte više