Stigao momak iz "časne sinjske obitelji": Mirko Hrgović potpisao za Split

U POHODU na Europu, u kojoj žele igrati i sljedeće sezone, Radnički nogometni klub Split dobio je veliko pojačanje.

Dvogodišnji ugovor s Crvenima potpisao je Mirko Hrgović, nekadašnji dobitnik Torcidinog trofeja Hajdučko srce. Osim za Hajduk, Hrgović je jednu sezonu (2008./2009.) odigrao i za Dinamo, a njegov potpis za Modrić izazvao je mnogo kontroverzi.

Poznat kao beskompromisni borac Hrgović je u drugom mandatu na Poljudu uspio osvojiti najžešće Hajdukove fanove koji mu do danas nisu oprostili prelazak u najmrži im klub. Najblaže rečeno, Hrgović u Splitu otada nije omiljen, o čemu svjedoči fotografija ispod ovog odlomka, ali i brojni grafiti koji su se pojavili protiv njega po splitskim kvartovima. S druge strane, Bad Blue Boysi su ga od prvog trena dočekali na nož - zamjerali su mu što je, braneći Marija Carevića, udario njihovog pripadnika na malonogometnom turniru Kutija šibica, a kao neoprostiv grijeh spominjali su mu i pjevanje "mrzim Dinamo, srpsko ime to".



Hrgović, bivši BiH reprezentativac, ima 32 godine i u Split stiže kao slobodan igrač iz grčke Kavala, a u inozemstvu je igrao još za Posušje, Široki Brijeg (u dva navrata), Gamba Osaku, Wolfsburg, JEF United i Greuther Furth.

"Split je odmah uz bok Hajduku i Dinamu"

Splitovci su oduševljeni što su ga uspjeli dovesti: "Predsjednik Slaven Žužul nije skidao osmijeh nakon dobro obavljenog posla i dovođenja igrača iz časne sinjske obitelji", stoji na službenoj stranici kluba.

U Splitu će Hrgović nositi dres s brojem 33: "Drago mi je što sam opet doma i što ću nakon Hajduka i Dinama biti u klubu koji je po svemu odmah uz bok njima. Radujem se što ću sudjelovati u projektu Splita, veselim se treninzima i i nastupima", rekao je po potpisu ugovora.

Pročitajte više