Štimac iz Zadra stigao u Split kako bi posjetio bolesnog navijača Derby Countyja

IGOR ŠTIMAC napravio je gestu koju će navijači Derby Countyja, kluba gdje je svojedobno bio kapetan, još dugo pamtiti.

S automobilom se je iz Zadra se uputio u Split kako bi posjetio navijača svog nekadašnjeg kluba, 74-godišnjeg Johna Fostera, koji je završio u bolnici tijekom boravka na našoj obali.

Foster je veliki fan Derbyja, a u Hrvatskoj je boravio zajedno sa suprugom, prije nego se razbolio. Kad je njegov sin Mark čuo što se dogodilo, poslao je mail klubu u kojem ih je zamolio da kontaktiraju Štimca. Čelništvo Derbyja to je i učinilo, a Štimac je vrlo brzo iz Zadra stigao u Split.

"Odmah sam sjeo u automobil kad sam čuo vijest, osjetio sam da je to moja potreba jer nikad neću zaboraviti kako su me primili navijači Derbyja dok sam igrao za njih", rekao je Štimac za This is Derbyshire:

"Kod Johna sam proveo oko pola sata, pričali smo o vremenu dok sam ja igrao za Derby, njegovim praznicima te situaciji koja sada vlada u klubu."

"Željeli bi da ja postanem menadžer Derbyja. Bilo je to lijepo čuti", priznao je Štimac.

Johnov sin Mark bio je oduševljen Štimčevim potezom: "Nevjerojatno je to što je učinio. Kad je stigao u bolnicu, svi su ostali u šoku, jer on je u Hrvatskoj još uvijek vrlo popularan", kazao je Mark, dodavši kako se Štico ponudio da riješi povratak Johnu domovinu, zvanjem ljudi na aerodrom:

"U našim očima on ne može više narasti", dodao je.

Pročitajte više