Štopa Nanija i Simaa: Portugalci vjeruju da su bolji bez Cristiana Ronalda



NAKON minimalne pobjede protiv BiH veliki dio portugalske javnosti dodatno je izgubio povjerenje u u izbornika Carlosa Queiroza. Nekadašnji pomoćnik Alexa Fergusona počeo je gubiti kredibilitet porazom od Danske, remijem s Albanijom, a u posljednje vrijeme zamjeraju mu što je izvadio tri najbolja igrača protiv BiH.

Osim što pred odlučujuću utakmicu napadaju izbornika Carlosa Queiroza dobar dio portugalskih medija primjetio ja kako je igra Portugala bolja bez Cristiana Ronalda u sastavu. Portugalci pišu kako je taj izostanak najbolje iskoristio Simao, koji igra slobodnije prema sredini terena i koji je zabio tri gola kad Cristiana nije bilo na terenu. Novi igrač Liedson nastavio je s odličnim igrama, a Deco je u reprezentaciju donio sjajnu formu iz Chelseaja, te se ponovno osjeća vođom momčadi. Također, vjeruju da je polivalentni Ronaldo "štopao" Nanija, koji sada igra puno slobodnije.

Portugalci drža da je Queirozova družina bez najboljeg igrača snažna kao i s njim u momčadi, te vjeruju kako aktualne okolnosti pomažu da se Porugal razvije u momčad koja će konkurirati za naslov svjetskog prvaka.

"Prođemo li BiH, u što svi vjerujemo, Porugal će biti kompaktna momčad kojoj će Cristiano doći kao važno dodatno oružje. U Južnoj Africi bili bismo među favoritima i zbog te raznovrsnosti i širine", mišljenja su portugalski stručnjaci.

Pročitajte više