PREMIERSHIP

Strah i trepet za velikane Vardy srušio Chelsea, Kovačić igrao do 61. minute

Foto: Guliver Image/ Getty Images

CHELSEA polako počinje gubiti korak za vodećima. Od konkurenta za titulu prije samo nekoliko tjedana Bluesi su došli u rang gradskih rivala Tottenhama i Arsenala te im prijeti žestoka bitka za Ligu prvaka.

Trenutak odluke na Stamford Bridgeu u subotu u sklopu 18. kola engleskog Premiershipa dogodio se u 51. minuti. Pedro je izgubio loptu na sredini terena, Nampalys Mendy povukao brzu akciju, James Maddison je sve lijepo ispratio i dao završni pas za Jamieja Vardyja koji u ovakvim situacijama jednostavno ne promašuje.

Vardy je čak 28 od svojih 68 premierligaških golova dao protiv klubova iz velike šestorke. Liverpoolu sedam, Arsenalu šest, Cityju, Unitedu i Tottenhamu po četiri i Chelseaju tri.

Chelsea je promašio neke dobre prilike u prvom poluvremenu. Willian i David Luiz su imali najbolje. Ali mora se priznati i da se Leicester sjajno branio i da je Claude Puel dobro pročitao Maurizija Sarrija. U finišu poluvremena je Kepa sjajnom paradom spriječio eurogol Ndidija.

Sarri je pokušao s ofenzivnim izmjenama u drugom poluvremenu, uspio je sabiti Lisice pred njihov gol, a na kraju je Marcos Alonso u 91. minuti promašio šansu utakmice i pogodio stativu.

Bournemouth i Watford definitivno su najugodnije iznenađenje prvenstva.

Bournemouth je svladao Brighton kod kuće s 2:0, a apsolutni junak utakmice bio je mladi napadač David Brooks. Momak koji ima samo 21 godinu postigao je oba zgoditka. U 21. minuti je poslije solo prodora postigao prelijep gol udarcem s 28 metara, da bi u 77. minuti dodao i sjajan gol glavom.

Watford je kao gost iznenadio West Ham i pobjedom od 2:0 prekinuo sjajnu seriju pobjeda u kojoj su bili Hammersi. Roberto Pereyra bio je čovjek odluke. U 30. minuti iznudio je penal kojeg je kapetan Troy Deeney pretvorio u zgoditak, da bi u završnici utakmice poslije njegovog prodora i asistencije, Gerard Deulofeu riješio pitanje pobjednika.

Na stadionu Dean Smith Southampton je nastavio svoju renesansu pod palicom Ralpha Hasenhüttla. Sedam dana nakon što su Sveci šokirali Arsenal (3:2), dogodilo se uvjerljivih 2:0 na gostovanju kod Huddersfielda i uplovljavanje u sigurnije vode kad je u pitanju borba za opstanak.

Izravnog rivala u toj utrci načeo je Nathan Redmond na fenomenalnu asistenciju Pierre-Emilea Hojbjerga pored ne baš najspretnijeg Terencea Kongoloa. Redmondov je to prvi gol još od svibnja i buđenje u pravom trenutku. Danny Ings, Liverpoolov napadač na posudbi na St. Maryju, pečatirao je pobjedu gostiju.

Fulham prvi put ove sezone nije primio pogodak i uspio je osvojiti bod na gostovanju kod Newcastlea - 0:0.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više