DINAMO U EUROPI

Strahonja: Sudac koji je sudio Dinamu nije ostavio traga u 12 godina. I neće

Screenshot: HRT

DINAMO je u trećoj utakmici grupne faze Lige prvaka na gostovanju kod Salzburga izgubio 1:0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Okafor iz penala u 71. minuti. Dinamu je ovo drugi poraz u tri utakmice u Ligi prvaka. Nakon pobjede protiv Chelseaja momčad Ante Čačića izgubila je najprije od Milana pa onda i od Salzburga. Sudački ekspert u studiju HRT-a Marijo Strahonja komentirao je jedanaesterac koji je dosuđen za Salzburg.

Sudac dolazi iz slabije lige

"Imate tu jedan nepotreban i neoprezan zahvat obrambenog igrača, koji je stavio ruku na prsa protivnika. Ovdje nema prevelikog intenziteta. Suci u talijanskoj ligi ili engleskoj osjećaju ovakve situacije. Današnji sudac (Latvijac Andris Treimanis, op.a.) dolazi iz slabije lige i nema značajnijih utakmica", rekao je Strahonja pa dodao:

"Nije ostavio traga u UEFA-i u svojih 12 godina. Neće ga ni ostaviti. Dosta su mu prigovarali igrači u prvom dijelu, nije pokazao autoritet. Kod procjene intenziteta prekršaja mu je nedostajalo iskustva", rekao je Strahonja.

"Imam ozbiljnih prigovora na jedanaesterac. Gledam Premier ligu i talijansku ligu i tu vidim jako puno takvih duela. Tu nema intenziteta da bi se moglo sa sigurnošću reći da je to za jedanaesterac", nadovezao se Anton Samovojska.

 

Pročitajte više