Strani mediji: Lijena Dinamova obrana dala mjesta Šokoti

PORTUGALSKA Benfica na domaćem je terenu rutinski svladala zagrebački Dinamo, zajednička je ocjena stranih medija o utakmici Lige UEFA-e odigrane u četvrtak u Lisabonu.

Nogometni portal Goal.com tako piše da je Benfica "relativno lako" došla do tri vrijedna boda, a pobjeda Portugalaca opisuje se riječju "rutinska".

Za gol bivšeg igrača Dinama, Tome Šokote, najviše je zaslužna lijena obrana gostujuće momčadi, koja je Šokoti dala mjesta i vremena za udarac glavom, piše Goal.com.

Iako je Dinamo imao nekoliko prilika u nastavku utakmice, Benfica je suvereno kontrolirala utakmicu i pokazala da je bolja momčad, zaključuje se u članku.

Associated Press pita se kako bi utakmica završila da je naturalizirani Brazilac Eduardo Da Silva uspio pogoditi gol u 4. minuti, u prilici koja će ostati zabilježena kao najizglednija šansa Dinama u cijelom susretu.

Portugalci su s lakoćom prošli Dinamo, piše sportski portal Sportinglife.com, a kao jedine dvije prilike Dinama navode se gore opisani pokušaj Da Silve, te Buljatov dalekometni udarac, koji je obranio vratar Jose Moreira.

Pročitajte više