Mauricio Pochettino više nije trener Chelseaja

Foto: EPA

ARGENTINSKI trener Mauricio Pochettino raskinuo je ugovor s Chelseajem, objavio je engleski klub. Do raskida je došlo nakon sastanka Pochettina sa sportskim direktorima kluba Paulom Winstanleyjem i Laurenceom Stewartom. Britanski Telegraph piše da nema zle krvi između Pochettina i uprave kluba, koja se već dala u potragu za njegovim nasljednikom.

Već postoji lista želja, a na njoj su trener Stuttgarta Sebastian Hoeness, trener Girone Michel, trener Ipswicha Kieran McKenna te Leicesterov Enzo Maresca. Pochettino napušta Chelsea nakon godinu dana. Inicijalno je potpisao ugovor na dvije godine, no neće ga do kraja odraditi.

Slabo krenuo u sezonu pa dogurao do šestog mjesta

Preuzeo je klub prošlog ljeta, a sezonu je završio na šestom mjestu Premier lige. Dogurao je i do polufinala FA kupa te do finala Carabao kupa. Vodio je momčad punu mladih igrača koja je imala velike oscilacije tijekom sezone.

Nije imao ni sreće s ozljedama. Ipak, na kraju je uspio napraviti niz od pet pobjeda i stići do pozicije koja vodi u Europu. Chelsea je igrao uzbudljiv nogomet, na njegovim je utakmicama palo ukupno 140 golova (77:63 gol-razlika). Više golova bilo je samo na utakmicama Newcastlea (147).

Pročitajte više