Terim nahvalio Hrvatsku: "Najjača je! I to ne samo u našoj skupini"

Foto: Hina

HRVATSKA u ponedjeljak od 20:45 sati igra protiv Turske prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Isti rivali sastali su se na Europskom prvenstvu gdje je Hrvatska slavila sjajnim golom Luke Modrića.

"Snaga Hrvatske? A što reći o tome osim da je jako kvalitetna momčad. Nema potrebe ništa više reći", poručuje turski izbornik, legendarni Fatih Terim.

"Međutim, ono što govorim svojim igračima cijeli život je da igraju bez straha na svim terenima. Nećemo se bojati poraza. Skupina je teška, ali neka cijela Turska zna da ćemo se boriti."

Tko je favorit?

"Hrvatska je favorit, nemam problem to reći. Imaju niz svjetskih zvijezda, vjeruju u sebe i tko može reći da nisu favoriti. Najjača je, i to ne samo u našoj skupini. Međutim, nogomet je igra u kojoj se bori 11 protiv 11 i jedva čekam ovu borbu.

Otkrio je i dva problema...

"Imamo dva problema. Prvi je da naši igrači nisu dobro spremni za utakmicu, a drugi je što imam nekoliko igrača koji ne igraju često u svojim klubovima."

Igrat će se bez gledatelja...

"Navijači uvijek daju vjetar u leđa pogotovo nacionalnom timu. Na žalost utakmica je bez navijača. Oni su izuzetno važni pogotovo u ovakvim utakmicama. Imali smo slično iskustvo u Frankfurtu i moram reći da utakmice bez njih nisu iste."

 

Slično razmišlja i bek Fenerbahčea Sener Ozbayrakli.

"Hrvatska je dobra momčad, ali je Turska težak suparnik za sve. Ovo je tek početak dugog puta, a nadam se da ćemo na kraju ceste mi biti najbrži i izboriti Svjetsko prvenstvo. Vjerujemo u sebe", rekao je 26-godišnji Ozbayrakli.

Pročitajte više