Teško bolesni Koch ne dolazi na Dinamovu proslavu titule

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

NEDAVNO je javnosti obznanjena tužna vijest da bivši njemački golman Georg Koch (52), kojeg navijači Dinama obožavaju iako je u klubu proveo samo jednu sezonu 2007./08., ima rak gušterače u terminalnoj fazi i da su mu liječnici rekli da će uskoro umrijeti. Koch je u svibnju prošle godine napustio trenersku poziciju u trećeligašu Viktoriji Köln iz "osobnih razloga", a sad je otkrio da je teško bolestan.

"Bolest je neizlječiva, umrijet ću. Liječnici su mi prije godinu dana rekli da imam šest mjeseci života, ali još sam tu. Volio bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao", rekao je Koch u emotivnom razgovoru. Dinamo je spreman ispuniti mu sve želje, ali teško je uskladiti Kochove preglede i terapije s terminima utakmica

S Dinamom osvojio dvostruku krunu

Sada je potvrđeno kako Koch neće moći prisustvovati utakmici s Rudešom u nedjelju na kojoj će Dinamo proslaviti naslov prvaka pa će iduća prilika doći na ljeto. Koch je u Dinamo došao u ljeto 2007. kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Duisburgom.

Za Dinamo je odigrao 39 utakmica i osvojio naslov prvaka i Kup, a na kraju sezone napustio je Maksimir nakon što se vratio Tomislav Butina. Bio je u momčadi koja je u listopadu 2007. izborila nezaboravnu pobjedu nad Ajaxom u Amsterdamu 3:2. U karijeri je još branio i za Rapid Beč, Energie Cottbus, Kaiserslautern i Fortunu iz Düsseldorfa.

Pročitajte više