TRANSFERI

The Sun: City u siječnju šalje ponudu za Messija, Barcelona ga daje za 50 mil. eura

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY poslat će ponudu za Lionela Messija u siječanjskom prijelaznom roku, piše engleski tabloid The Sun.

City je htio krenuti po Messija još na ljeto kada je Argentinac odlučio napustiti Barcelonu da bi se na kraju ipak predomislio jer bi svoj odlazak morao isforsirati na sudu. Ipak, ugovor mu traje do ljeta sljedeće godine što znači da već ove zime može dogovoriti prelazak u novi klub na ljeto, ali City ga želi odmah.

To ide u korist i Barceloni koja je navodno spremna prihvatiti 50 milijuna eura kako bi barem nešto zaradila od Messija koji nije pokazao namjeru ostati u Kataloniji. To je puno manji iznos nego što je klub tražio na ljeto kada se pozvao na klauzulu u ugovoru i zahtijevao 700 milijuna eura. 

Nisu mu dozvolili da ode

''Nesretan sam i želio sam otići. Nisu mi dozvolili i odlučio sam ostati. Ne želim ići na sud, nikad to ne bih učinio klubu koji mi život znači. Uprava kluba na čelu s Bartomeuom je katastrofa. Klub nema nikakvog projekta, samo krpaju rupe. Govorio sam predsjedniku da želim ići, govorim mu to već 12 mjeseci, ali ostajem kako sve ne bi završilo na sudu. Mislio sam da mogu ići na kraju svake sezone, to je predsjednik uvijek govorio. Sada se vade na činjenicu da im to nisam rekao prije 10. lipnja", govorio je Messi nakon objave da ostaje u Barceloni.

Ode li u City tamo će se ujediniti s Pepom Guardiolom s kojim je osvojio brojne trofeje u Barceloni. Šeici iz Cityja se nadaju kako bi dolaskom Messija osigurali i produljenje ugovora Guardiole. Njegov ugovor također istječe na ljeto.

Top 5 golova Messija u izboru navijača

Pročitajte više