INDEX STUDIO

Tomić objasnio kako Dinamo kupuje igrače Lokomotive i poručio: Došao bih u Hajduk

Foto: Screenshot

LOKOMOTIVIN trener Goran Tomić je sa svojim igračem Sammirom gostovao u Indexovom studiju kod Dee Redžić.

Jedan od najperspektivnijih hrvatskih trenera govorio je o svojim trenerskim počecima, Hajduku, Dinamu i odnosu Lokomotive s hrvatskim prvakom.

Prije nego što je došao u Lokomotivu, Tomić je bio trener Šibenika, a onda je otišao u Kinu gdje je radio u Pekingu, Tianjinu i Zhejiangu prije nego što je kratko došao opet u Šibenik i onda u Istru. Dok je radio u Puli, stigao mu je poziv velikog Svena Gorana Erikssona.

Eriksson će navijati za Lokomotivu

"Mislio sam da me netko zafrkava, ali to je stvarno bio on. On je bio trener Shenzhena i smijenio je čitav svoj švedski stručni stožer. Želio je nekoga s iskustvom kineske lige, a ja sam tamo radio i on je želio mene. Nisam želio propustiti takvu priliku raditi s takvim stručnjakom. Želio sam iz prve ruke vidjeti kako takav trener vodi svlačionicu. Što govori igračima prije utakmice, što nakon pobjede, što nakon poraza i to je bilo golemo iskustvo za mene. Ja sam se trenerski izgradio u Kini. Eriksson je trebao doći u Šibenik na finale Kupa, ali zbog korone se ne miče iz Švedske. Čujemo se, prati mene, navija za Lokomotivu i trebao je doći. Šteta", kaže Tomić koji je komentirao i bratski odnos Dinama i Lokomotive:

"Moja treća utakmica u Lokomotivi bila je na Maksimiru protiv Dinama. Dobili smo ih 4:1, a kasnije te sezone 3:1. Prije te druge utakmice oni su imali one majice za proslavu naslova prvaka, a mi smo ih dobili. Nakon prve pobjede otkaz je dobio moj prijatelj Mario Cvitanović, a nakon druge Nikola Jurčević. Eto. Lokomotiva ima dobre odnose s Dinamom, ali i s ostalim hrvatskim klubovima poput Hajduka iz kojeg je došao Grbić. Mislim da će on biti najveći transfer u povijesti kluba", kazao je Tomić.

On je u Lokomotivi više od 900 dana, a nedostaju mu još dvije utakmice da dođe do jubilarnih 100. Pod njegovim vodstvom Lokomotiva je izrasla u jako dobru momčad.

"Meni je u Lokomotivi super jer nema panike kad dođe do kriznih razdoblja. Nitko ti ne visi za vratom, a nema tog kluba u kojem ne dođe do rezultatskog pada. Što se Hajduka tiče, jedini način je da se zadrži kontinuitet struke i da se Tudoru omogući vrijeme da radi. On je sigurno kvalitetan trener koji ima veliko iskustvo u različitim europskim ligama i siguran sam da će isplivati", rekao je Tomić.

Želi u Dinamo ili Hajduk

S Lokomotivom ga čeka finale Kupa pa kvalifikacije za Ligu prvaka, a nova sezona HNL-a počinje već za dva i pol tjedna.

"Specifična je situacija jer praktički nemamo odmora i odmah nastavljamo s prvenstvom. Za sad uživam u Lokomotivi, ali sigurno da bih se želio okušati u nekoj jačoj europskoj ligi. Naravno, i u nekom od četiri najbolja hrvatska kluba. Prihvatio bih i Dinamo i Hajduk, iako sam navijač Šibenika. Mislim da je HNL jako dobra liga, često podcijenjena. Igra se odličan nogomet, tereni su vrhunski i liga je baš dobra", rekao je Tomić.

Cijelu emisiju pogledajte ovdje:

Pročitajte više