Totti i Nesta se vraćaju u momčad, a Lippi će sjesti na klupu Azzura

PREMA pisanju Corriere dello Sporta Francesco Totti i Alessandro Nesta prekinut će svoju reprezentativnu mirovinu i ponovo zaigrati za Azzure.

Talijanski dnevnik piše da će Marcello Lippi gotovo sigurno naslijediti Roberta Donadonija na klupi reprezentacije nakon neuspjeha u Austriji i Švicarskoj te da je već razgovarao s Tottijem i Nestom i uvjerio ih da se vrate u “staro jato”.

Totti za Azzure nije igrao od finala Svjetskog prvenstva 2006. godine i pobjede nad Francuskom, dok je Nesta posljednju utakmicu za reprezentaciju odigrao u kvalifikacijama za Euro protiv Gruzije u listopadu 2006. godine.

Obojica igrača u odličnim su odnosima s bivšim izbornikom Lippijem i sada su se navodno spremni vratiti i igrati za Italiju u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo.

Ukoliko se Totti i Nesta zaista vrate bilo bi to veliko pojačanje za talijansku reprezentaciju, koja je na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj ostavila jako loš dojam. Skupinu su Talijani prošli s četiri osvojena boda, a u četvrtfinalu ih je nakon možda i najdosadnije utakmice Eura, izbacila Španjolska nakon jedanaesteraca.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više