rijeka - hajduk 0:1

Tramezzani: Znate kakav je Caktaš. Nije mu lako biti fokusiran na nogomet

Foto: HINA

HAJDUK je u odgođenoj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Rijeku na Rujevici 1:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Baš ništa se nije događalo u derbiju sve do sudačke nadoknade kad je Mijo Caktaš na drugoj stativi primio loptu i s pet metara zabio za prvu pobjedu Hajduka u Rijeci nakon 2017. godine.

Hajduku je ovo bila tek treća pobjeda u zadnjih šest kola kojom je smanjio zaostatak za Rijekom na četiri boda iako njegov večerašnji protivnik ima dvije utakmice manje.

"Malo smo mijenjali, prilagodili smo se Rijeci. Moji igrači moraju razumjeti da već sljedeću utakmicu moramo odigrati maksimalno i osvojiti bodove, inače je ovo danas bilo uzalud. Moramo nastaviti rasti i spriječiti da se ponavljaju utakmice kao ona protiv Lokomotive", rekao je Hajdukov trener Paolo Tramezzani nakon pobjede.

Tramezzaniju pobjedu donio Caktaš kojeg je poslao na klupu

Talijan je u zadnje dvije utakmice na klupi ostavio Miju Caktaša koji je na Rujevici ušao u igru u 54. minuti i onda Tramezzaniju donio pobjedu duboko u sudačkoj nadoknadi.

"Nisam ga ja otkrio, znate kakav je. Znate koja je pozicija koju ima u klubu, nije mu lako biti koncentriran i fokusiran na nogomet, ali opet je pokazao koliko je dobar igrač. On je jako važan igrač i vođa za ovu momčad", kratko je rekao Tramezzani.

Simon Rožman je u najavi utakmice rekao da zna kako će se Hajduk postaviti na Rujevici, ali ipak nije mogao probiti čvrstu obranu Splićana.

 "Čestitam Hajduku na pobjedi, mislim da smo zaslužili više bodova nego što smo dobili. Znali smo da će ići utakmica u ovom smjeru, imali smo nekoliko velikih prilika na utakmici koje nismo iskoristili. Mislim da je cijela utakmica bila pod jako dobro kontrolom i šteta da smo primili taj gol i nismo uspjeli uzeti sva tri boda", rekao je Rožman kojeg su pitali o njegovim najavama da zna kako će utakmica izgledati:

"Mi govorimo što mislimo, ne igramo nikakve igrice, Hajduk je na nekim utakmicama mijenjao formaciju i igrao bolje, ali danas je zabio i pobijedio."

Pročitajte više