Trener Atalante: Upisali smo se u povijest, ali napravili smo to nevjerojatan način

Foto: EPA

ATALANTA je u Dublinu u finalu Europa lige s 3:0 pobijedila Bayer Leverkusen i tako je stigla do svog prvog europskog trofeja u povijesti. Strijelac sva tri gola za momčad iz Bergama bio je Nigerijac Ademola Lookman. Prvi gol je zabio u 12., a drugi u 26., a treći u 76. minuti. Na susret se osvrnuo Atalantin treneri Gian Piero Gasperini, kojemu je ovo prvi trofej u dugoj trenerskoj karijeri.

"Mislim da smo se upisali u povijest, ali način na koji smo osvojili trofej je nevjerojatan. Ponovili smo izvedbu iz Liverpoola i Lisabona. Sporting je osvojio ligu, Liverpool je bio na vrhu Premier lige kad smo igrali ondje, Bayer Leverkusen je izdominirao Bundesligu", rekao je pa nastavio:

"Često igramo s tri napadača, morali smo ići po pobjedu u finalu. Morali smo biti ofenzivni, ne bi bilo dovoljno da smo se samo branili. Znali smo da su ove momčadi sjajne kada napadaju, ali da nisu tako sjajne kad ih natjerate da se brane. Svi su bili izvanredni. Zaslužili smo ovo bez ikakve sumnje protiv ovako jake momčadi."

Pročitajte više