Trener Atletica: Sve sam napravio loše, ja sam jedini krivac za debakl!

TRENER madridskog Atletica Javier Aguirre preuzeo je svu odgovornost na sebe za ponižavajući poraz njegove momčadi u Barceloni 6:1.

>Svemirska Barcelona ponizila Atletico

Aguirre je pokazao veličinu u porazu, pogotovo u tako teškom porazu kakav je pretrpjela njegova momčad. Iako treneri u takvim situacijama često traže ispriku u svemu drugome osim u sebi samima, Meksikanac je postupio sasvim suprotno:

"Nema momčadi kojoj se ne dogodi loša utakmica. Ipak, brzina kojom nas je Barcelona uništila ne događa se baš tako često. Premašili su nas u baš svakom aspektu igre. Kada primite tri gola u osam minuta utakmice, onda nema nikakve isprike. U tom trenutku je već bilo sve jasno i odlučeno, nakon 8 minuta! "

Aguirre je upro prstom u sebe:

"Jedini krivac za ovakvo izdanje moje momčadi sam ja! Krivo sam sastavio momčad, loše sam odradio pripremu za utakmicu, nisam uspio pokrenuti naš napad nakon mizernog ulaska u utakmicu. Jednostavno, sve sam napravio loše",  kaže 49-godišnji meksički stručnjak koji nije htio otkriti što je igračima rekao u poluvremenu:

"Teško je o tome javno govoriti, takve stvari ostaju u našoj svlačionici. Zamislite samo da je utakmica na kraju završila 10:2" – ipak je između redaka pojasnio što je od svojih igrača tražio u poluvremenu. Spas od još većeg debakla.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više