Trener Hajduka o prozivkama za igrače: Znaju da su pogriješili. Neće se ponoviti

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK u nedjelju dočekuje Goricu u 35. kolu SuperSport HNL-a. Trener Hajduka Jure Ivanković uoči utakmice odgovarao je na pitanja novinara na konferenciji za medije.

Postoji li mogućnost da Livaja, Kalinić i Perišić bar 10-15 minuta budu zajedno na travnjaku?

I mi smo razmišljali da bi se mogla dogoditi utakmica gdje će svi igrati zajedno. Ipak, zbog Markove ozljede to se vjerojatno neće dogoditi protiv Gorice, a za Lokomotivu ćemo vidjeti.

Što je s Melnjakom?

Melnjak je već nekoliko dana u ozbiljnom treningu. U dosta dobrom stanju je, vidjet ćemo kakav će biti kontekst utakmice, ali postoji mogućnost da i on dobije minutažu.

Kako komentirate transparent Torcide "pozdrav ozlijeđenima" i fotografije igrača koji igraju padel?

Igrači su profesionalci. Imaju svoje obveze koje uredno odrađuju i kad su ozlijeđeni. Nekad je dobro odigrati padel i otići na Hvar. Bitan je kontekst. Naravno da to navijačima neće baš najbolje sjesti. Igrači su morali biti pametniji, svjesni su da su pogriješili i to se više neće događati.

Imate li favorita u finalu Kupa?

Nemam favorita. Prva utakmica je bila dosta tvrda i nezanimljiva, obje ekipe su igrale da ne prime gol. Možda i zbog tog pravila gola u gostima. Sve je otvoreno u uzvratu.

Što je sa Sahitijem i njegovim udarcem u oko?

Neće biti u konkurenciji za nedjelju. Oko se nije oporavilo, dosta je osjetljivo. Doktor je preporučio da izbjegava napor zbog očnog tlaka. Od ponedjeljka bi trebao biti u treningu.

Navijači se pitaju zašto u zadnjih pola sata ulazi Odjidja, koji odlazi za 10 dana, a ne neki mlađi igrač?

Što se tiče konteksta te utakmice u Puli, bila je dosta fizikalna i intenzivna. Trebala nam je određena doza iskustva, da je privedemo kraju na normalan način. Najlakše je gurnuti 3-4 mlada igrača, koji ni nisu bili s nama u trenažnom procesu i ne odgovaraju određenim pozicijama, pa onda prebaciti krivnju na njih.

Bit će prostora za njih. Pred njima je ogroman put da dođu do statusa prvotimaca Hajduka. Ne treba im ništa poklanjati, sve što zasluže, to će i dobiti. Svojim trudom i radom će dobiti minutažu i status koji zaslužuju.

Pratite li igrače koji su na dvojnoj registraciji?

Pratimo njihov rad u Solinu. Pozvali smo Čuića za prošlu utakmicu jer je Nikola bio pod virozom. Solin je u delikatnoj situaciji, bore se za ostanak i svaki igrač im je bitan, moramo razmišljati i o tome. 

Što mislite o Gorici?

Imaju jako dobra izdanja, bili su konkurentni protiv klubova iz vrha, a imaju i utakmice gdje su bili dosta slabi. Imaju dva lica. Očekujem da će biti organizirani i motivirani, kao i svi na Poljudu. Imaju nezgodne pojedince, ali vjerujemo da će se najviše nas pitati ako budemo pravi.

Koji će biti osnovni zahtjevi prema igračima, ovo je zadnja domaća utakmica?

Da damo sve od sebe, da trudom i zalaganjem pokažemo taj hajdučki gard koji smo ove sezone dosta puta zapostavili. Ulazak u utakmicu u Puli je bio dosta slab, nadam se da ćemo to na ovoj utakmici ispraviti i da ćemo od samog starta diktirati tempo.

Gdje je Gorica najopasnija?

Ako im se ostavi prostora, mogu biti opasni. Imaju kvalitetu na krilnim pozicijama i brzinu prema naprijed. Morat ćemo biti oprezni što se tiče njihovih kontranapada.

Može li se precizirati popis ozlijeđenih?

Sezonu su završili Žaper, Lučić i Mikanović, vjerojatno i Kalik i Prpić. Ostali su blizu povratku ili su već s nama. Hrgović i Melnjak su se vratili, Sahiti se vraća od ponedjeljka. Brekalo je bio pod virozom i nije trenirao zadnja dva dana. To je otprilike to. Livaju i njegovo koljeno smo već spominjali. Lovre Kalinić? Slično kao Prpić i Mikanović, ima bol u laktu koja ne prolazi.

Kakvu atmosferu očekujete na Poljudu?

Ne znam koliko će moje riječi utjecati na to, ali sigurno je da su navijači razočarani i ljuti. Puno će ovisiti o tome kakvi ćemo mi biti. Ako svojom igrom i ponašanjem približimo navijače sebi, mislim da će biti dobra podrška.

Kakva je bila atmosfera na treningu?

Dosta dobro smo trenirali. Utakmica u Istri nam je dala vjetar u leđa jer smo pokazali gard i do kraja utakmice se borili za pobjedu. U svakom startu smo bili pravi. Očekujem da ćemo to prenijeti i na ovu utakmicu.

Je li Perišić opet od prve minute?

Je.

I vi se opraštate od Poljuda...

Sigurno bi bilo dobro oprostiti se od navijača dobrom igrom i pobjedom. Mislim da će se svi moji rezultati brzo zaboraviti, ali ostat će osjećaj kako je sve to izgledalo. Želimo ostaviti dobar dojam na kraju.

Što će biti s Brekalom?

Razgovaramo u vezi toga. Svi žele da on ostane s nama i pokušat će napraviti sve da se to i ostvari. Vidjet ćemo na kraju sezone kakvi su njegovi planovi i kakve će ponude imati, ali vjerujem da postoji mogućnost da ostane.

Pročitajte više