Trener Hajduka: Prerano smo upali u euforiju, to nas je koštalo

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je pobijedio Lokomotivu 5:2 na stadionu u Kranjčevićevoj u posljednjem, 36. kolu SuperSport HNL-a. U sjajnoj utakmici tri gola za Hajduk zabio je Aleksandar Trajkovski, a po jedan su dodali Emir Sahiti i Josip Brekalo. Strijelac za Lokomotivu je bio Duje Čop, a autogol je zabio Mateo Jurić-Petrašilo.

Splitski klub bio je jesenski prvak te je dugo bio u borbi za titulu, no kriza ga je koštala pada na treću poziciju, iza Rijeke i prvaka Dinama. Trener Jure Ivanković održao je konferenciju za medije nakon susreta.

"Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo dobar stav i energiju. Naglasio bih da smo krenuli s nikad mlađom momčadi, igrači iz akademije donijeli su novu energiju. Malo smo se opustili nakon trećeg pogotka, ali sve u svemu sam jako zadovoljan. Malo radosti za kraj sezone", izjavio je Ivanković, nakon čega su uslijedila pitanja novinara.

Kako ocjenjujete cijelu sezonu? 

Imali smo uspona i padova. U drugom dijelu dogodio se rezultatski krah i izgledalo je katastrofično. U zadnjem dijelu smo se stabilizirali, dali priliku mladim igračima te dostojanstveno priveli sezonu kraju. 

Koja je najveća lekcija? 

Prerano smo upali u euforiju, svi mi u klubu skupa s navijačima. Mislim da nas je to koštalo. 

Pročitajte više