Englezi otkrili tko bi trebao biti novi trener Bayerna

Foto: EPA

VINCENT KOMPANY na korak je do toga da postane novi trener Bayerna, piše Guardian. Englezi tvrde da su pregovori u završnoj fazi te da čelnici Bayerna razgovaraju s Burnleyjem, aktualnim Kompanyjevim klubom, o plaćanju odštete za belgijskog stručnjaka.

Ovakav potez Bayerna mogao bi iznenaditi mnoge s obzirom na to da je Kompany ove sezone završio na predzadnjem mjestu s Burnleyjem i ispao iz Premier lige godinu dana nakon što ga je uveo u nju. Bivšem kapetanu Manchester Cityja je Burnley ujedno tek drugi klub koji je vodio, nakon što je ranije u dva navrata bio trener Anderlechta.

Ipak, Bayernu, koji je ove sezone ostao bez ijednog trofeja, u potrazi za novim trenerom propala su barem tri plana te su se Bavarci očito odlučili zadovoljiti s Kompanyjem. Prvotni plan bio im je dovesti Xabija Alonsa, koji je odlučio ostati u Leverkusenu. Zatim ih je odbio i Ralf Rangnick, a na kraju nisu uspjeli nagovoriti ni Thomasa Tuchela da se predomisli i ostane na klupi, iako je još na početku godine dogovoreno da odlazi.

Pročitajte više