Trener Olimpique Marseille podnio ostavku

PREMDA je nakon posljednjeg poraza Olympique Marseillea u francuskom prvenstvu Jose Anigo (43) kazao kako nema namjeru podnijeti ostavku, trener momčadi s Velodromea predomislio se i napustio je klub.

Anigo je podnio ostavku nakon što je OM vodio deset mjeseci, a umjesto njega Uprava je za novog trenera imenovala Alberta Emona, dosadašnjeg trenera druge momčadi.

"Ne razmišljam o ostavci. Momčad dobro radi i vjerujem da loša serija mora prestati," kazao je Anigo nakon subotnjeg poraza na gostovanju protiv Ajaccia. Podršku treneru pružilo je i vodstvo bivšeg europskog prvaka, no 24 sata kasnije Anigo se ipak odlučio na ostavku.

"Dobro sam razmislio i shvatio kako ova momčad treba promjenu. Svježu krv, koja će je razbuditi," kazao je Anigo. OM je trenutačno na sedmoj poziciji Le Championnata sa 11 bodova zaostatka za vodećim Lyonom, a u posljednjih šest kola upisao je tek jednu pobjedu.

Novi strateg OM-a već je dva puta bio "vatrogasac" na Velodromeu. Momčad je privremeno vodio 2001. i 2002. godine. Sada je dobio i treću priliku.

"Spremno sam prihvatio ovaj zadatak. Zna da neće biti jednostavno," kazao je Emon, bivša legenda kluba.

Pročitajte više