hnl

Trener Rijeke: Glavu gore, Osijek je bio bolji

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U DERBIJU 32. kola Prve HNL-a Osijek je na stadionu Gradski vrt pred tri tisuće gledatelja pobijedio Rijeku s 1:0 skočivši na treće mjesto ljestvice.

Za oba sastava utakmica je imala iznimnu važnost jer se i jedni i drugi nadaju osvajanju drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Na koncu su slavili Osječani koji su s tri nova boda preskočili Hajduk i sada su treći s bodom manje od drugoplasirane Lokomotive.

"Gledali smo jako dobru utakmicu s obje strane. Otvorili smo dobro prvo poluvrijeme, opet imali tri, četiri izvanredne prigode. Onda je nekako u drugom dijelu prvog poluvremena Osijek dominirao, ali smo se uspjeli mirno obraniti", rekao je trener Rijeke Simon Rožman nakon utakmice.

Gol je poremetio planove Rijeke.

"Poremetio nas je taj gol u drugom poluvremenu, prerano je pao. Bio je plan izdržati jer smo znali da će se Osijek dodatno otvarati. S izmjenama smo pokušali ubaciti neku novu energiju, malo smo pritisnuli na njihov gol u nekim situacijama, ali nije išlo. Mislim da igrači daju sve od sebe i šteta da nas rezultat ne prati. Oni su na nekom maksimumu, ali treba priznati - Osijek je danas bio bolji."

Dinamo u nedjelju dolazi na Rujevicu.

"Jako težak raspored, imamo četiri utakmice do kraja sezone, finale Kupa. Glave gore. Ništa ne zamjeram dečkima, po meni su oni na maksimalnoj razini, ali tu ima i drugih kvalitetnih ekipa. Vidjeli ste večeras Osijek. Čeka nas jako, jako teška utakmica s Dinamom kod kuće, pokušat ćemo se sabrati uoči nje i onda u posljednje tri utakmice pokušati pripremiti finale Kupa, ali najprije treba izboriti Europu", zaključio je Rožman.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više