Trener Rudeša pred Dinamo: Nadam se da se moji mladi dečki neće prepasti atmosfere

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

PRED nogometašima Rudeša posljednja je utakmica Hrvatske nogometne lige u najmanje godinu dana natjecateljskog nogometa. Gostovanje na travnjaku Maksimira u 36. kolu domaće nogometne elite protiv prvaka Dinama oproštaj je kadra Davora Mladine od prve lige, ali motiva s obzirom na susret protiv momčadi koja slavi dvostruku krunu, neće nedostajati.  

"Čestitat ćemo Dinamu na dvostrukoj kruni. Normalno, pokušat ćemo se predstaviti u što boljem svjetlu. Moji mladi momci nisu imali do sada igrati u tom dekoru. Evo i njima ta prilika i ja se nadam da ih neće previše ta atmosfera sputati, već da će im dati dodatnog motiva da pruže svoj maksimum, a naravno moramo se nadati da će i Dinamo malo izmiješati sastav da utakmica bude konkurentnija. Mi smo to napravili prije gotovo deset kola i mislim da smo isprofilirali dosta naših mladih igrača", najavio je utakmicu iskusni strateg. 

Iznenadili Lokomotivu

Posljednji susret kluba sa zapada metropole donio je njihovim navijačima dozu zadovoljštine. Lokomotiva je podno Rudešove tribine bl. Alojzija Stepinca na poluvremenu imala tri pogotka prednosti, ali domaćin je "okrenuo ploču" u nastavku i na kraju osigurao bod pred svojim navijačima.

"Mi radimo kao i do sada. Ako ćemo iskreno najmanje smo zaslužili bod protiv Lokomotive, jer smo mi u svim utakmica na pravom našem domaćem travnjaku, sjetite se Osijeka, Slaven Belupa, Varaždina i ostalima, tada smo zaslužili puno više, a sada nam se vratilo protiv Lokomotive, kada smo to najmanje zaslužili. Ipak, opet smo pokazali kako smo zadržali atmosferu i fokus, iako smo i matematički ispali, a vidim da moji momci su sve bolji, ali to očito nije bilo dovoljno za pobjeđivati u ovom rangu natjecanja", kaže Mladina.

Donekle pozitivan rezultat protiv momčadi s Kajzerice proslavio se u društvu navijača, kako i priliči "kvartovskom" klubu. Osim toga, uoči te utakmice, "Rudeš Boysi" dodijelili su vrataru Mateju Markoviću nagradu za igrača sezone, odnosno "Anina grana".. 

"Drago mi je zbog naših navijača. Čekali su dugo pozitivan neki rezultat. Mislim da su oni zadovoljni našim prezentacijama i do sada, jer smo mi to osjetili s njihovom podrškom. Nama i njima puno znači taj neki rezultat ili bod, žao mi je samo da u Gorici nije potvrđen čisti bod. Bitno nam je bilo radi njih skupiti do kraja bodova koliko možemo", dodao je Mladina.

Manji problemi s kadrom

Određeni problemi već neko vrijeme postoje na poziciji "šestice", odnosno zadnjem veznom. "Imamo tih problema i dalje s zadnjim veznim igračima. Luka Pasariček je operiran, Tomislav Srbljinović još također nije spreman. Vanja Vukmanović je u trenažnom procesu skupa s nama pa ćemo vidjeti što ćemo smisliti za njegovu minutažu. Dobili su neki mladi momci radi toga priliku, kao recimo Mihael Stipić, koji je zadovoljio na toj poziciji", istaknuo je Mladina.

Ono što se više puta naglašavalo tijekom sezone iza nas, Rudešani će se maksimalno u Prvoj nogometnoj ligi osloniti na svoje mlade igrače iz nogometne akademije. Između ostalog, strijelci dva od tri pogotka protiv Lokomotive ponikli su iz nogometne škole na zapadu Zagreba, Duje Korač i Vanja Šare. 

"To nam je bio cilj. Zaokret smo napravili, da će nam fokus biti na našoj mladosti. Meni nije žao, forsirao sam ih i uvijek nam je malo falilo. Pokazalo je nekoliko njih da se može računati s njima. Evo, na kraju su i zabijali i ja se nadam da će i ovu utakmicu dati svoj maksimum i pokazati se konkurentnim", zaključio je Davor Mladina. 

Pročitajte više