Tudor: Potpisao bih ovakve rezultate Lazija za idućih deset godina

Foto: EPA

LAZIO i Empoli u nedjelju u 12:30 igraju utakmicu 36. kola Serie A. Rimska momčad trenera Igora Tudora nalazi se na sedmome mjestu talijanskog prvenstva te se bori za pozicije koje vode u europska natjecanja. Empoli je 17., što znači da ga u posljednja tri susreta očekuje borba za ostanak.

Tudor je sredinom ožujka preuzeo Lazio, s kojim je u osam utakmica ostvario pet pobjeda, jedan neriješen rezultat i dva poraza. Hrvatski trener održao je konferenciju za medije uoči domaće utakmice s Empolijem. "Od mog dolaska Lazio je vodeći u poretku uz Inter i Atalantu. Inter je osvojio prvenstvo, a Atalanta je u finalu Europa lige. Potpisao bih ovakve rezultate za idućih deset godina", poručio je Tudor.

"Fokusiran sam na ono što treba napraviti u posljednjih nekoliko utakmica"

Na pitanje ima li ideju što želi napraviti u ljetnom prijelaznom roku, Tudor je odgovorio: "Fokusiran sam na ono što treba napraviti u posljednjih nekoliko utakmica, a onda ćemo razmišljati o prijelaznom roku. Nismo analizirali tko nam odgovara, a tko ne. Fokusirani smo na preostale utakmice", poručio je Tudor, koji će do kraja sezone u Serie A igrati protiv Empolija, Intera i Sassuola.

Postavljeno mu je pitanje je li se posvađao s igračima Luisom Albertom i Mattijom Zaccagnijem. Zaccagnija je izvadio iz igre u 32. minuti utakmice s Monzom, dok je Alberto napustio teren u 65. minuti. 

"Ništa nije bilo. Poput vas, i ja gledam nogometne utakmice na televiziji. Svi mi gledamo i uvijek vidimo kako netko loše reagira kada ga se zamijeni. Morate ostati unutar granica dobrog ponašanja, ništa pretjerano se nije dogodilo", poručio je Tudor.

"Nema smisla postaviti cilj, a ne napredovati"

Na kraju je govorio o ambicijama Lazija. "Ambicija mora postojati, kako bismo se inače bavili ovim poslom? Kao što sam rekao, moramo individualno rasti bez da postavljamo ciljeve. Nema smisla postaviti cilj, a ne napredovati", zaključio je Tudor.

Pročitajte više