Turski novinar za Index otkrio što čeka Tudora u Galatasarayu: "Može biti heroj, ali.."

Foto: Guliver Image/Getty Images

DRAMA u Istanbulu. Vijest koju su prenijeli svi turski, a zatim i dobar dio svjetskih medija, da Igor Tudor preuzima Galatasaray, odjednom je postala priča dana u Turskoj.
 
Predsjednik Karabükspora Hikmet Ferudun Tankut je pobjesnio, Tudora je optužio za izdaju, a nije birao ni riječi kad je pričao o slavnom turskom klubu.
 
Tankut tvrdi da je Tudor njihov trener koji je pod ugovorom do kraja svibnja i da nije imao pravo pregovarati s drugim interesentima.
 
"Sve sam saznao iz medija. Ako su napisi točni, onda je sve to neetično. Tudor i Galatasaray mogu se sramiti. Ako je to istina, Tudor nas je izdao uoči susreta protiv Antalyaspora. Ima trening danas u 19 sati, a sigurno ćemo se žaliti turskom savezu na Galatasaray", rekao je ljutiti Tankut.
Gökhan Yagmur, menadžer koji prati te odnose, za Transfermarkt.de je objasnio: "Ako želi ići, mora platiti klubu 150.000 eura. Ako ga klub otpusti prije vremena, Tudor će primiti 150.000 eura".
 
Turski novinar Ersin Dunez za Index je rekao kako vjeruje da će Tudor unatoč pritiscima iz Karabükspora postati trener Galatasaraya.
 
''Predsjednik Tankut bijesan je zbog cijele situacije. Tvrdi da je Galata postupio nemoralno kad je njemu iza leđa pregovarao s Tudorom i njegovim agentom. Takve se stvari ne rade. Galatasaray je prekršio kodeks i ova situacija mogla bi biti veliki problem između dvaju klubova u budućnosti'', kazao nam je Dunez, pa je rekao riječ-dvije o Tudoru:
 

 

''Tudor je na radaru Galate posljednjih desetak dana. Zanimljivo je to da su još jučer sve tri strane – Tudor, Karabükspor i Galatasaray – tvrdili da nikakva transfera neće biti. Danas, kako vidimo, sve se promijenilo. Očito netko nije govorio istinu. Što se tiče Tudora, nakon pobjede protiv Bešiktaša postao je hit trener u Turskoj. Taj ga je veliki trijumf gurnuo u žižu javnosti. Mlad je, ali dobar je trener. Međutim, u Galatasarayu mu neće biti lako. Dok u Karabüksporu rezultatskog imperativa nije imao, u Istanbulu priča će biti posve drugačija. Bit će pod strašnim pritiskom i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći. Također, može imati ogroman problem ako ne uspije pronaći zajednički jezik s Podolskim, Sneijderom i ostalim zvijezdama u svlačionici. Veliki derbi igrat će za dva tjedna protiv Bešiktaša. Ako pobijedi, navijači će ga slaviti kao junaka. Izgubi li, imat će veliki problem'', zaključio je turski novinar.
 

Pročitajte više