HRVATSKI TRENERI

Tuttomercato: Tudor je treći najbolji trener Serie A, Jurić šesti

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKI TuttoMercatoWeb objavio je na svojoj stranici poredak najboljih trenera lige nakon što je prošla trećina sezone u Serie A. 

Hrvatski stručnjaci vrlo dobro su plasirani. Igor Tudor je po ocjeni portala treći najbolji trener lige u tom periodu, dok je Ivan Jurić šesti. Na vrhu je Milanov Stefano Pioli, a iza njega je Napolijev Luciano Spalletti.

"Tudor je vratio starog Kalinića"

Uz opis Tudora (ocjena 6.67) stoji:

"Ako se s jedne strane činio riskantnim izbor vlasnika Hellas Verone da preskoče Eusebija Di Francesca i imenuju Tudora, s druge strane se pokazalo kako su bili potpuno u pravu. Utjecaj Igora Tudora bio je trenutan. Momčad je postala stroj za golove (3 u prosjeku po utakmici) pod vodstvom Hrvata, koji pobjeđuje velika imena poput Rome i koji slama izravne konkurente u borbi da ne ispadne.

Tudoru se također mora priznati ogromna zasluga što je probudio igrače poput Giovannija Simeonea, koji je počeo zabijati nakon 5 mjeseci, a sada je nezaustavljiv. Isto vrijedi i za Gianlucu Caprarija, koji je posljednjih godina prečesto zapinjao u limbu igrača koji su mogli eksplodirati, ali nisu. Faraoni se vratio u najbolje izdanje iz razdoblja Jurića, a Kalinić izgleda kao onaj iz prvih godina Firence. Nakon što je prije godinu dana završio na suvozačkoj poziciji kao Pirlov pomoćnik u Juventusu, Tudor obilno pokazuje da je itekako sposoban i kao glavni trener."

"Jurić uspijeva iako ima svadbu sa suhim smokvama"

S druge strane, kraj Jurića, koji je dobio ocjenu 6.42, stoji:

"Vodi momčad koja dolazi iz dvije užasne sezone i ima zaslugu u tome što ju je učinio pravim kolektivom koji ne ovisi samo o pojedincu. Veliki posao, s obzirom na probleme koji su izbacili Belottija veći dio prve trećine sezone. Obrana (68 primljenih golova 2019./2020. i 69 2020./2021.) se transformirala, postala je jača strana sa samo 12 primljenih golova. Bolji su samo Milan i Napoli.

Izvrstan dosadašnji rad hrvatskog trenera, s obzirom na svadbu sa suhim smokvama (aludiraju na velike probleme s ozljedama). Pogledajte samo slijed događanja prije derbija uoči kojeg je ostao bez ijednog napadača. Nova pojačanja su se integrirala, oklada Milinković-Savić između stativa izgleda dobro, a iznad svega, Bremerov rast je impresivan. Igrač koji je mogao napredovati, ali dosad nije i to baš zbog trenera. Ukratko, najbolje tek dolazi."

Pročitajte više